za diabetike
Priprava okusnih LCHF bučnih polpetov je preprosta in okusna. Začnete tako, da bučkam odrežete konce, jih nato drobno naribate ter potresete s soljo. Pustite jih stati približno 5-10 minut, medtem ko se sol vpije in izloči odvečno tekočino. Sledi korak, ko bučke stisnete v krpi, da odstranite še več vlage.
Nato je čas za ustvarjanje okusne mešanice. Naribane bučke združite z nasekljano čebulo, jajcem, mandljevo moko, naribanim sirom ter raznimi začimbami po okusu. Temeljito premešajte, da se sestavine dobro povežejo. LCHF bučni polpeti so skoraj gotovi. Za lažje oblikovanje pleskavic si morda roke rahlo navlažite.
Oblikujte pleskavice in jih položite na pekač. Postavite jih v predhodno ogreto pečico na 200°C ter jih pecite približno 30 minut, dokler ne postanejo lepo zlato rjave. Ko so pečene, jih postrezite še tople. Sočne in polne okusa bodo zagotovo navdušile vaše brbončice. Uživajte v tej preprosti, a okusni jedi!
P.S.: Odlično se podajo s tzatziki omako.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.