vegetarijansko
KETO šparglji caprese so čudovita kombinacija hrustljavih špargljev, sočnih paradižnikov, parmezana ter svežega bazilike, ki ustvari harmonično igro okusov in tekstur. Ta preprost, a okusen recept je idealen za vse, ki sledijo keto prehrani in si želijo razvajati brbončice.
Keto šparglji caprese so preprosti za pripravo in izjemno okusni. Najprej očistimo šparglje, tako da odstranimo leseni spodnji del, jih splaknemo in posušimo. Nato jih položimo v pekač, obložen s peki papirjem, ter jih pokapamo z olivnim oljem, posolimo in popramo.
V ločeni posodici narežemo češnjev paradižnik, dodamo strt in sesekljan česen ter žlico olivnega olja, po želji še malo soli, vse skupaj dobro premešamo. Mešanico paradižnika enakomerno porazdelimo po špargljih, nato pa po vrhu posujemo s parmezanom. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 15-20 minut, dokler šparglji ne postanejo mehki in parmezan ne dobi zlato rjave barve.
Pred serviranjem posujemo s svežo baziliko in kvasnimi kosmiči, da dobimo popolno kombinacijo okusov. Ti šparglji caprese so odlična priloga k žaru ali pa samostojna jed, ki jo lahko postrežemo ob skledi solate.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.