za diabetike
KETO sezamove bombetke so odlična izbira za vse, ki ne smete glutena ali pazite na vnos OH-jev. Recept ni zapleten in omogoča enostavno pripravo domačih bombetk tudi začetnikom.
KETO sezamove bombetke so BREZ sladkastega/marcipanastega priokusa, njihova notranjost je čvrsta in mehka, na zunaj pa presenetijo z lepo zapečeno skorjico.
Če v celoti upoštevamo recept, bo ena cela bombetka vsebovala samo 2 g OH-jev!
Skrivnost recepta je naša razmaščena mandljeva moka, ki ima, v primerjavi z ostalimi na tržišču, najmanjšo vsebnost OH-jev na 100 g.
Dobro premešamo suhe sestavine (mandljeva moka, indijski trpotec, sol, pecilni prašek) in med suhe sestavine z ročnim mešalnikom (nastavek za kruh) umešamo beljake, za njimi pa še kis.
Tej mešanici dodamo vrelo vodo in se enkrat dobro premešamo.
Maso, ki nastane, razdelimo na 6 kosov (najlažje jo je oblikovati v kepo in razdeliti z nožem). Ker je precej lepljiva, si dlani pred oblikovanjem bombetk navlažimo z vodo.
Na vrh bombetk potresemo še sezam (lahko tudi kakšna druga semena, kot so lanena ali bučna). Pečemo 50 minut na 180°C na spodnji rešetki.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.