za diabetike
KETO pound cake - nizkohidratni biskvit brez glutena, ki vedno uspe.
Osnovna sestavina je naša razmaščena mandljeva moka, ki nima priokusa po marcipanu in je super izbira za pripravo različnih sladic, biskvitov in ostalih dobrot.
KETO pound cake je seveda primeren za KETO in LCHF način prehranjevanja, ne vsebuje glutena, brez slabe vesti pa si ga lahko privoščijo tudi diabetiki in vegetarijanci.
Pečico segrejemo na 180°C.
V manjši posodi najprej premešamo suhe sestavine (moka, sol, pecilni prašek). V drugi, večji posodi pa z ročnim mešalnikom zmešamo najprej maslo (sobne temperature) in eritritol, nato dodamo še kremni sir in jajca – eno po eno, dokler niso vsa lepo vmešana v maso.
V večjo posodo postopoma dodajamo suhe sestavine in dobro premešamo. Namastimo pekač in pečemo 30 min na 180°C.
Pečen biskvit razrežemo na 12 delov in potresemo z eritritolom v prahu z magnezijem.
Masa je primerna tudi za muffine, v tem primeru jih pečemo cca. 20 min.
Velikost pekača: 21×11 cm (pekač za podolgovate kolače)
Lahko pečemo tudi v pekaču drugačnih dimenzij, vendar bo kolač potem temu primerno višji/nižji. Če pečemo torto/muffine uporabimo tortni model oz. modelčke za muffine.
Recept je odličen tudi kot biskvitna osnova za torto.
Biskvitu lahko po želji primešamo še poljubno sadje, kakav, koščke čokolade ...
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.