Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO potica – enostaven recept
keto potica

KETO potica - enostaven recept

Najbolj enostaven recept za najbolj FIT potico!

KETO potica s klasičnim orehovim nadevom. To je zagotovo najbolj enostaven recept za najbolj okusno KETO orehovo potico, kar si jih lahko pripraviš!

Testo smo, zahvaljujoč naši mešanici za KETO potico, lahko pripravili iz samo treh sestavin. Za slasten orehov nadev pa smo vse sestavine samo zmešali v blenderju. Super, a ne?

KETO potica po tem receptu je brez glutena in brez dodanih sladkorjev. Če smetano iz nadeva nadomestiš s kokosovim mlekom iz konzerve pa tudi veganska oz. brez laktoze!

Celoten čas: 70
minut
Čas priprave: 40
minut
Število obokov: 1

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
vegansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Mešanica za KETO POTICO
200
g
Mešanica za KETO POTICO
200
g
Stopljeno maslo (navadno ali kokosovo)
90
g
Stopljeno maslo (navadno ali kokosovo)
90
g
Mleko sobne temperature (navadno ali rastlinsko)
200
ml
Mleko sobne temperature (navadno ali rastlinsko)
200
ml
Sestavine za nadev:
Mleti orehi
200
g
Mleti orehi
200
g
Eritritol v prahu z magnezijem
6
Eritritol v prahu z magnezijem
6
Tekoča sladka smetana ali strjen del kokosovega mleka iz konzerve
140
ml
Tekoča sladka smetana ali strjen del kokosovega mleka iz konzerve
140
ml
Voda
20
ml
Voda
20
ml
Rum
1
Rum
1
Postopek priprave
Najprej pripravimo testo:

Vse sestavine za testo dobro zmešamo skupaj.

Najprej jih 1 minuto mešamo z lopatko, nato pa zmes še 2 minuti gnetemo, da se vse sestavine lepo povežejo med seboj. Masa ne sme biti hladna, ampak prijetne sobne temperature!

Maso med dvema papirjema za peko razvaljamo v obliko pravokotnika. Debelina razvaljanega testa naj bo cca. 5 mm.

Nato pripravimo nadev:

Vse sestavine za nadev dobro zmešamo skupaj, da nastane fina kompaktna in enotna masa. Najprej jih zmešamo z lopatko in nato z rokami.

Spečemo:

Razvaljano testo enakomerno premažemo z nadevom in vse skupaj zvijemo v rulado oz. potico. Po želji jo lahko po površini (za lepši izgled) premažemo z rumenjakom.

Pečemo na 160°C od 25-30 minut.

In na koncu:

Pečeno potico pustimo, da se ohladi na papirnati brisački. Najboljše čez noč.

Ohlajeno potico okrasimo z eritritolom v prahu in postrežemo.

Jo boš delal/a? Izkoristi 20% POPUST na sestavine!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
lchf marmorni kolač
1
ura
10
LCHF marmorni kolač
nizkokalorična sladica
5
minut
1
Nizkokalorična sladica
lchf panna cotta pajs brez obresti
20
minut
4
LCHF panna cotta