za diabetike
KETO potica s klasičnim orehovim nadevom. To je zagotovo najbolj enostaven recept za najbolj okusno KETO orehovo potico, kar si jih lahko pripraviš!
Testo smo, zahvaljujoč naši mešanici za KETO potico, lahko pripravili iz samo treh sestavin. Za slasten orehov nadev pa smo vse sestavine samo zmešali v blenderju. Super, a ne?
KETO potica po tem receptu je brez glutena in brez dodanih sladkorjev. Če smetano iz nadeva nadomestiš s kokosovim mlekom iz konzerve pa tudi veganska oz. brez laktoze!
Vse sestavine za testo dobro zmešamo skupaj.
Najprej jih 1 minuto mešamo z lopatko, nato pa zmes še 2 minuti gnetemo, da se vse sestavine lepo povežejo med seboj. Masa ne sme biti hladna, ampak prijetne sobne temperature!
Maso med dvema papirjema za peko razvaljamo v obliko pravokotnika. Debelina razvaljanega testa naj bo cca. 5 mm.
Vse sestavine za nadev dobro zmešamo skupaj, da nastane fina kompaktna in enotna masa. Najprej jih zmešamo z lopatko in nato z rokami.
Razvaljano testo enakomerno premažemo z nadevom in vse skupaj zvijemo v rulado oz. potico. Po želji jo lahko po površini (za lepši izgled) premažemo z rumenjakom.
Pečemo na 160°C od 25-30 minut.
Pečeno potico pustimo, da se ohladi na papirnati brisački. Najboljše čez noč.
Ohlajeno potico okrasimo z eritritolom v prahu in postrežemo.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004