za diabetike
KETO medenjaki: Skrivnost njihove enostavne priprave in slastnega okusa je naša naravna mešanica za pripravo KETO PIŠKOTOV, ki na 100 g vsebuje SAMO 6 g OH-jev!
Mešanica je POPOLNOMA NARAVNA in ne vsebuje niti ene sestavine, ki je ne poznaš. Obljubimo! Hkrati pa ti omogoča, da si na najenostavnejši možen način spečeš slastne in FIT praznične medenjake, ki si jih lahko privoščiš povsem brez slabe vesti.
Vse sestavine za medenjake zmešamo skupaj. Najprej 1 minuto mešamo z lopatko, nato pa maso še 2 minuti gnetemo z rokami, da se vse sestavine res lepo povežejo med seboj. Masa ne sme biti hladna ampak prijetne sobne temperature!
Iz mase nato oblikujemo kroglice poljubnih velikosti, ki jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Vsako kroglico malo pritisnemo ob papir za peko, da dobimo želeno obliko medenjakov. Pečemo 160°C od 8 do 12 minut.
Pečene medenjake ohladimo, nato pa jih pomakamo v mešanico mleka (oz. smetane ali vode) in eritritola, ki smo jo predhodno pripravili: Eritritol in mleko zmešamo skupaj. Mešamo dokler ne dobimo malenkost gostejše konsistence in po potrebi povečamo količino eritritola.
Medenjake v "sladkorno" glazuro pomočimo najmanj dvakrat, nato pa jih odložimo na rešetko za hlajenje. Počakamo, da se glazura malo strdi, potem pa pajsamo brez obresti!
Količina sestavin zadostuje za en pladenj medenjakov.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004