Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
Keto maslena rezina

Keto maslena rezina

Keto maslena rezina
Obrok: Malica, Sladica
Celoten čas: 45
minut
Število obokov: 10

Maslena, nasitna in božanskega okusa

... to je keto maslena rezina. Odlična za zajtrk, malico, sladico, ali kar tako ob kavi ali čaju. Uživajte v okusnem keto maslenem kolaču, ki je idealen za sladkanje brez slabe vesti!

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegansko
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za kolač:
Mandljeva razmaščena moka – bela
230
g
Mandljeva razmaščena moka – bela
230
g
Kisla smetana
110
g
Kisla smetana
110
g
Surovo maslo
100
g
Surovo maslo
100
g
Jajca
3
Jajca
3
Eritritol v prahu z magnezijem
80
g
Eritritol v prahu z magnezijem
80
g
Soda bikarbona
1
ČŽ
Soda bikarbona
1
ČŽ
Flavor drops – Vanilija
5
kapljice
Flavor drops – Vanilija
5
kapljice
Sestavine za preliv/sirup:
Surovo maslo
50
g
Surovo maslo
50
g
Eritritol v prahu z magnezijem
60
g
Eritritol v prahu z magnezijem
60
g
Flavor drops – Vanilija
2
kapljici
Flavor drops – Vanilija
2
kapljici
Postopek priprave
Prvi korak:
  • Priprava pečice: Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.
  • Priprava pekača: Pekač namastimo z maslom ali obložimo s peki papirjem, da preprečimo prijemanje kolača med peko.
  • Mešanje sestavin: V veliki posodi za mešanje združimo mandljevo moko, eritritol, sodo bikarbono kislo smetano, stopljeno maslo, jajca in vanilijeve kapljice. Uporabimo ročni mešalnik ali metlico, da se sestavine dobro povežejo in masa postane gladka.
  • Združevanje: Ko so vse sestavine dobro premešane in masa enotna, jo prelijemo v pripravljen pekač. Poskrbimo, da je masa enakomerno razporejena po pekaču.
  • Peka: Kolač pečemo v ogreti pečici približno 25-30 minut, oziroma dokler ne postane zlato rjave barve in zobotrebec, vstavljen v sredino kolača, ne ostane čist.
  • Hlajenje: Po peki pustimo kolač v pekaču, da se ohladi približno 10 minut.

 

 

Drugi korak - preliv:

Keto maslena rezina je skoraj že pripravljena, ampak potrebuje še tisto sočno noto. 

Priprava maslenega sirupa:

  1. Topljenje masla: Medtem ko se kolač peče, v manjšem loncu na srednji vročini stopite 50 g masla.
  2. Dodajanje sestavin: Ko je maslo stopljeno, vmešajte 50 g eritrtiola, 2 kapljici vanilijevih kapljic in 1 žlico vode. Z metlico mešajte, dokler se masa popolnoma ne raztopi in mešanica postane gladka.

Prelivanje kolača:

  1. Luknjanje kolača: Ko je kolač pečen in še topel, uporabite nabodalo ali zobotrebec, da v vrh kolača naredite več majhnih lukenj. Te luknje bodo omogočile, da se sirup vpije globoko v kolač.
  2. Prelivanje sirupa: Mešanico masla in eritrtiola enakomerno prelijte čez vrh kolača. Poskrbite, da sirup zapolni vse luknje, kar bo kolaču dalo dodatno sočnost in okus.
  3. Počitek: Pustite kolač, da se popolnoma ohladi in da sirup dobro vpije, preden ga postrežete.

Postrežba in shranjevanje:

  • Kolač narežite na rezine in postrezite s skodelico kave ali čaja.
  • Preostali kolač hranite v nepredušni posodi na sobni temperaturi do 3 dni ali v hladilniku do enega tedna.

Uživajte v okusnem keto maslenem kolaču, ki je idealen za sladkanje brez slabe vesti!

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

namaz jagoda pajs brez obresti novo
-20%
Original price was: 4,69 €.Current price is: 3,75 €.
Najnižja cena v 30 dneh: 4,69 €

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.