Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
KETO donuti s posipom
KETO donuti s posipom

KETO donuti s posipom

LCHF/KETO donuti - krofki malo drugače!

KETO donuti - krofki s topljeno čokolado brez sladkorja in čudovito hrustljavim posipom, ki ga zelo enostavno pripravimo v pečici.

Donuti po tem receptu so prava paša za oči in bodo zagotovo teknili prav vsem članom družine. Ker so brez glutena in brez mlečnin pa predstavljajo tudi super izbiro za vse, ki si pustnih dobrot zaradi intolerance navadno ne morejo privoščiti.

Celoten čas: 70
minut
Čas priprave: 40
minut
Število obokov: 6

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Mandljeva razmaščena moka
110
g
Mandljeva razmaščena moka
110
g
Eritritol v prahu z magnezijem
35
g
Eritritol v prahu z magnezijem
35
g
Pecilni prašek
1
ČŽ
Pecilni prašek
1
ČŽ
Kokosovo mleko (iz pločevinke, strjen del)
35
g
Kokosovo mleko (iz pločevinke, strjen del)
35
g
Jajci
2
Jajci
2
Kis
1/2
ČŽ
Kis
1/2
ČŽ
Sestavine za preliv:
Temna čokolada brez sladkorja
50
g
Temna čokolada brez sladkorja
50
g
Kokosova maščoba
10
g
Kokosova maščoba
10
g
Sestavine za posip:
Mandlji v lističih
2
Mandlji v lističih
2
Nastrgan kokos/groba kokosova moka
2
Nastrgan kokos/groba kokosova moka
2
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Stopljena in ohlajena kokosova maščoba
1
ČŽ
Stopljena in ohlajena kokosova maščoba
1
ČŽ
Postopek priprave
Za donute:

V posodi zmešamo jajca, kis in kokosovo mleko - uporabimo samo strjen del. V ločeni posodi zmešamo moko, eritritol in pecilni prašek.

Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo.

Pekač za krofe dobro naoljimo in v vsakega nadevamo enako količino mase: Z žlico ali s pomočjo vrečke za pipetiranje.

Pečemo 14-15 minut na 175°C. Po peki pustimo pečico prižgano, saj jo bomo potrebovali še za posip.

Priprava preliva:

Temno čokolado in olje stopimo na vodni kopeli. Dobro premešamo in ko masa malo ohladi, vanjo do približno polovice pomočimo spečene krofe, ki jih nato odlagamo na rešetko za hlajenje, da stran odteče odvečna čokolada.

Priprava posipa:

Vse sestavine zmešamo in razporedite po manjšem pekaču. Pečemo 15-20 minut oz. tako dolgo, da je zmes zlatorjave barve.  Odstranimo iz pečice, počakamo, da se ohladi in posujemo po donutih. 

Ne pozabi na čokolado brez sladkorja!
Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Dober tek

Z našimi sestavinami je ustvarjala
Nina Zorčič

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti