Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!

KETO donuti s posipom

KETO donuti s posipom
Obrok: Sladica
Celoten čas: 70
minut
Število obokov: 6

LCHF/KETO donuti - krofki malo drugače!

KETO donuti - krofki s topljeno čokolado brez sladkorja in čudovito hrustljavim posipom, ki ga zelo enostavno pripravimo v pečici.

Donuti po tem receptu so prava paša za oči in bodo zagotovo teknili prav vsem članom družine. Ker so brez glutena in brez mlečnin pa predstavljajo tudi super izbiro za vse, ki si pustnih dobrot zaradi intolerance navadno ne morejo privoščiti.

Načini prehranjevanja

za diabetike
vegetarijansko
PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine za testo:
Mandljeva razmaščena moka
110
g
Mandljeva razmaščena moka
110
g
Eritritol v prahu z magnezijem
35
g
Eritritol v prahu z magnezijem
35
g
Pecilni prašek
1
ČŽ
Pecilni prašek
1
ČŽ
Kokosovo mleko (iz pločevinke, strjen del)
35
g
Kokosovo mleko (iz pločevinke, strjen del)
35
g
Jajci
2
Jajci
2
Kis
1/2
ČŽ
Kis
1/2
ČŽ
Sestavine za preliv:
Temna čokolada brez sladkorja
50
g
Temna čokolada brez sladkorja
50
g
Kokosova maščoba
10
g
Kokosova maščoba
10
g
Sestavine za posip:
Mandlji v lističih
2
Mandlji v lističih
2
Nastrgan kokos/groba kokosova moka
2
Nastrgan kokos/groba kokosova moka
2
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Eritritol v prahu z magnezijem
1
Stopljena in ohlajena kokosova maščoba
1
ČŽ
Stopljena in ohlajena kokosova maščoba
1
ČŽ
Postopek priprave
Za donute:

V posodi zmešamo jajca, kis in kokosovo mleko - uporabimo samo strjen del. V ločeni posodi zmešamo moko, eritritol in pecilni prašek.

Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo.

Pekač za krofe dobro naoljimo in v vsakega nadevamo enako količino mase: Z žlico ali s pomočjo vrečke za pipetiranje.

Pečemo 14-15 minut na 175°C. Po peki pustimo pečico prižgano, saj jo bomo potrebovali še za posip.

Priprava preliva:

Temno čokolado in olje stopimo na vodni kopeli. Dobro premešamo in ko masa malo ohladi, vanjo do približno polovice pomočimo spečene krofe, ki jih nato odlagamo na rešetko za hlajenje, da stran odteče odvečna čokolada.

Priprava posipa:

Vse sestavine zmešamo in razporedite po manjšem pekaču. Pečemo 15-20 minut oz. tako dolgo, da je zmes zlatorjave barve.  Odstranimo iz pečice, počakamo, da se ohladi in posujemo po donutih. 

Z našimi sestavinami je ustvarjala Nina Zorčič.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami
KETO domače bombetke
1
ura
6
Najboljše LCHF/KETO domače bombetke
puhaste japonske souffle palačinke brez glutena
20
minut
5
Puhaste japonske souffle palačinke brez glutena
lchf kavni fižolčki
25
minut
1
LCHF kavni piškoti
FIT čokoladna rulada z jagodnim nadevom
40
minut
1
FIT čokoladna rulada z jagodnim nadevom

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Do brezplačne poštnine vam manjka še: 59,99  V trgovino
Košarica