za diabetike
KETO donuti - krofki s topljeno čokolado brez sladkorja in čudovito hrustljavim posipom, ki ga zelo enostavno pripravimo v pečici.
Donuti po tem receptu so prava paša za oči in bodo zagotovo teknili prav vsem članom družine. Ker so brez glutena in brez mlečnin pa predstavljajo tudi super izbiro za vse, ki si pustnih dobrot zaradi intolerance navadno ne morejo privoščiti.
V posodi zmešamo jajca, kis in kokosovo mleko - uporabimo samo strjen del. V ločeni posodi zmešamo moko, eritritol in pecilni prašek.
Suhe sestavine dodamo mokrim in dobro premešamo.
Pekač za krofe dobro naoljimo in v vsakega nadevamo enako količino mase: Z žlico ali s pomočjo vrečke za pipetiranje.
Pečemo 14-15 minut na 175°C. Po peki pustimo pečico prižgano, saj jo bomo potrebovali še za posip.
Temno čokolado in olje stopimo na vodni kopeli. Dobro premešamo in ko masa malo ohladi, vanjo do približno polovice pomočimo spečene krofe, ki jih nato odlagamo na rešetko za hlajenje, da stran odteče odvečna čokolada.
Vse sestavine zmešamo in razporedite po manjšem pekaču. Pečemo 15-20 minut oz. tako dolgo, da je zmes zlatorjave barve. Odstranimo iz pečice, počakamo, da se ohladi in posujemo po donutih.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.