za diabetike
KETO čokoladne kroglice so enostavno pripravljene, v njihovi notranjosti pa se skrivajo slastni hrustljavi praženi lešniki.
Za njihova pripravo potrebujemo samo štiri sestavine in nobenih zapletenih postopkov. Večino dela namesto nas opravi hladilnik.
Glavna sestavina kroglic je Pajsotella, zdrava varianta čokoladnega namaza, ki vsebuje kar 68% lešnikov. KETO čokoladne kroglice bodo z njeno pomočjo zagotovo navdušile vsakogar, ki jih bo poskusil.
Z jedilno žlico zajamemo Pajsotello in jo odlagamo na kos alufolije v razmaku vsaj 2 cm. Ponovimo 10x. Postavimo v zamrzovalnik za 30 minut oz. dokler se ne strdi vsaj toliko, da jo lahko oblikujemo.
Pečico ogrejemo na 160°C. Na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pražimo lešnike približno 15-20 minut. Vmes 3x premešamo in pazimo, da se ne zažgejo. Pečene prestavimo v posodo, obloženo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladijo. Nato jih skupaj s krpo drgnemo med sabo, da se olupijo. Polovico lešnikov z nožem na drobno nasekljamo, ostale pustimo.
Iz zamrzovalnika vzamemo zmrznjene kupčke Pajsotelle in iz vsake oblikujemo kroglico, v sredino vsake pa vstavimo en lešnik in jo na koncu povaljamo v zdrobljenih lešnikih.
V mikrovalovki stopimo čokolado in kokosovo olje, nato pa v mešanico pomočimo kroglice in jih odložimo na krožnik. Postavimo v hladilnik za 15-20 minut, da se čokolada strdi.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.