Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO burger

KETO burger

KETO burger
Celoten čas: 40
minut
Število obokov: 1

KETO burger - ljubezen na prvi pajs

Sezona piknikov je odprta. Ni potrebno da za vikend "grešiš" lahko se držiš KETO tudi na pikniku. Preveri kako smo mi pripravili KETO burger. Slasten, sočen in mamljiv... Preveri kako smo ga pripravili mi - klik - 

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
KETO bombetke
KETO bombetke
Svinjsko/Govejo pleskavico
Svinjsko/Govejo pleskavico
Omaka po izbiri
mg
Omaka po izbiri
mg
Motovilec
Motovilec
Slanina
Slanina
Postopek priprave
1. Korak: Pripravi KETO bombetke

Navodila za pripravo KETO bombetk so napisana tudi na zadnji strani embalaže.

  • V globoko posodo nalij 450-500 ml tople vode in 40 g olja po izbiri – lahko tudi grškega jogurta. Dodaj vsebino vrečke in začni z mešanjem z LOPATKO! Čez nekaj časa začni maso gnesti z rokami. Gneti najmanj 1. minuto. Masa se ti bo morda zdela suha, kar je normalno. Dodajanje ekstra vode ni potrebno!
  • Iz pregnetenega testa oblikuj poljubno število bombetk ali žemljic. Po vrhu vsake naredi nekaj zarez. Postavi jih na pekač, obložen s papirjem za peko. 
  • Izberi program ventilacija in segrej pečico na 180°C
  • Bombetke oz. žemljice peci 60 minut in medtem NE odpiraj pečice.
  • Pripravi si dve papirnati brisački. Pečene bombetke vzemi iz pečice in jih položi na eno od papirnatih brisačk, z drugo pa jih pokrij.
  • Zdaj pa te čaka najpomembnejše: Pusti bombetke, da se popolnoma ohladijo. Ne reži jih, samo pusti jih počivati. Najboljše, da kar čez noč, če se ti res mudi pa lahko čas počivanja skrajšaš na 3 ure.

 

Zaradi visoke vsebnosti vlaknin spečene bombetke potrebujejo še nekaj časa, da se znebijo odvečne vlage. Če jih zaužiješ prekmalu, bo njihova notranjost rahlo vlažna, kar je popolnoma normalno in ne pomeni, da niso dovolj pečene! Sčasoma bo vsa odvečna vlaga izginila in tvoja potrpežljivost bo poplačana s popolnimi bombetkami. 

2. Korak: Sestavi burger

Priprava KETO burgerja z že pripravljenimi keto bombetkami je enostavna in zagotavlja izjemen okus. Bombetke najprej popečemo na žaru, da postanejo hrustljave in se pogrejejo.

Medtem ko bombetke pridobivajo popolno teksturo na žaru, pripravimo sočno pleskavico, ki bo osrednji del našega KETO burgerja. Pleskavico  položimo na vroč žar. Prilagodimo čas peke, da dosežemo želeno stopnjo zapečenosti mesa - ali naj bo to rare, medium ali well-done. Dodatno pa lahko na žar položimo dva kosa slanine, ki bosta s svojo hrustljavostjo in slanostjo prispevala k bogatosti okusa naše pleskavice.

Ko je pleskavica ravno prav pečena, jo nežno položimo na eno izmed že pripravljenih keto bombetk. A preden nadaljujemo, ne pozabimo na omako! Namažemo bombetke z omako po lastni izbiri, od klasične majoneze do pikantne čili omake ali pa domače keto omake, ki bo dodala pravo piko na i.

Nadaljujemo s postavljanjem okusnih plasti. Na pleskavico položimo dva kosa hrustljave slanine, ki sta se ravnokar lepo zapekla na žaru. Ta okusna dodatka bosta zagotovila neverjeten okus in teksturo v našem KETO burgerju.

Na vrsti je motovilec, ki bo z dodatno svežino in hrustljavostjo popestril okusne plasti. Zaključimo s preostankom že pripravljene keto bombetke, da zaklenemo vse okuse v popoln KETO burger.

In naš okusen obrok je pripravljen! KETO burger z razkošno sočno pleskavico, hrustljavo slanino in osvežujočim motovilcem bo navdušil vaše brbončice. Okus in zdravje se združita v tej preprosti, a izjemno okusni jedi, ki bo zagotovo navdušila vse, ki prisegajo na KETO prehrano.

Dobro vedeti:

Domišljiji pusti prosto pot z izbiro zelenjave in omake. Ampak, če želiš ostati KETO, izberi zelenjavo in omake, kateri so v tej skupini.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.