1. Korak: Pripravi KETO bombetke
Navodila za pripravo KETO bombetk so napisana tudi na zadnji strani embalaže.
- V globoko posodo nalij 450-500 ml tople vode in 40 g olja po izbiri – lahko tudi grškega jogurta. Dodaj vsebino vrečke in začni z mešanjem z LOPATKO! Čez nekaj časa začni maso gnesti z rokami. Gneti najmanj 1. minuto. Masa se ti bo morda zdela suha, kar je normalno. Dodajanje ekstra vode ni potrebno!
- Iz pregnetenega testa oblikuj poljubno število bombetk ali žemljic. Po vrhu vsake naredi nekaj zarez. Postavi jih na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Izberi program ventilacija in segrej pečico na 180°C.
- Bombetke oz. žemljice peci 60 minut in medtem NE odpiraj pečice.
- Pripravi si dve papirnati brisački. Pečene bombetke vzemi iz pečice in jih položi na eno od papirnatih brisačk, z drugo pa jih pokrij.
- Zdaj pa te čaka najpomembnejše: Pusti bombetke, da se popolnoma ohladijo. Ne reži jih, samo pusti jih počivati. Najboljše, da kar čez noč, če se ti res mudi pa lahko čas počivanja skrajšaš na 3 ure.
Zaradi visoke vsebnosti vlaknin spečene bombetke potrebujejo še nekaj časa, da se znebijo odvečne vlage. Če jih zaužiješ prekmalu, bo njihova notranjost rahlo vlažna, kar je popolnoma normalno in ne pomeni, da niso dovolj pečene! Sčasoma bo vsa odvečna vlaga izginila in tvoja potrpežljivost bo poplačana s popolnimi bombetkami.