za diabetike
Bučni muffini na KETO način so odlična popestritev vsakdanjih obrokov, kadar ne želimo posegati po kruhu - ali pa si samo želimo simpatične spremembe v jedilniku. Privoščimo si jih lahko tako za zajtrk kot ob kosilu, malici ali večerji.
Njihova glavna sestavina je razmaščena bučna moka. Ta je v kar 60% sestavljena iz beljakovin in vsebuje manjši delež maščob - v primerjavi z mletimi bučnimi semeni. Bučni muffini zaradi precejšnje vsebnosti beljakovin tako odlično teknejo tudi po treningu!
Indijski trpotec zmešamo z vodo in pustimo namakati približno 10 minut.
V drugi skledi zmešamo vse suhe sestavine in po desetih minutah dodamo namočen indijski trpotec. Prilijemo še 250 ml vode in dobro premešamo.
Maso zlijemo v silikonske modelčke ali pekač za muffine in pečemo 20 minut na 200°C.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.