Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO Brusketa s piščancem

KETO Brusketa s piščancem

KETO Brusketa s piščancem
Celoten čas: 30
minut
Število obokov: 2

piščančja brusketa za poletno kosilo

Slasten obrok za hitro kosilo. Manjka samo še skleda solate in keto brusketa s piščancem je popolna.

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
File piščančjih prsi
4
File piščančjih prsi
4
Oljčno olje
4
Oljčno olje
4
Sok 1 limone
Sok 1 limone
Mediteranske začimbe
1
ČŽ
Mediteranske začimbe
1
ČŽ
Paradižnik
3
Paradižnik
3
Strok česna
2
Strok česna
2
Sveža bazilika - neseklajan
1
Sveža bazilika - neseklajan
1
Mozzarella
4 rezine
Mozzarella
4 rezine
Sveže nariban parmezan
2
Sveže nariban parmezan
2
Postopek priprave
Marinada:

V majhni skledi zmešajte olje, polovico limoninega soka, eno žličko soli, četrt žličke popra in italijanske začimbe ali origano. Vse sestavine temeljito premešajte z metlico, da se dobro povežejo in ustvarijo enotno marinado.

Piščančje fileje nežno potolcite, da postanejo enakomerno debeli in bodo lažje vpili marinado. Pripravljeno mešanico prelijte v veliko vrečko z zadrgo, nato dodajte piščančje fileje. Vrečko dobro zaprite, tako da ne bo zraka, in jo rahlo premešajte, da se piščanec enakomerno prekrije z marinado. Vrečko postavite v hladilnik za najmanj 30 minut, da se okusi prepojijo. Za najboljši rezultat lahko piščanca pustite marinirati tudi do dve uri. Le tako bo keto brusketa s piščancem polnega okusa.

Priprava

Segrejte žar ponev na srednje visoko temperaturo, da se dobro segreje. Nato dodajte piščanca, ki ste ga pred tem marinirali, in zavrzite odvečno marinado, da ne bo preveč tekočine v ponvi. Pecite piščanca do zlato rjave barve, kar običajno traja približno 5 do 7 minut na vsaki strani, odvisno od debeline mesa.

Medtem pripravite svežo paradižnikovo mešanico. V skledo zmešajte na kocke narezane paradižnike, drobno sesekljan česen, nasekljano svežo baziliko in preostali limonin sok. Dobro premešajte in začinite s soljo ter sveže mletim črnim poprom po okusu. Ta mešanica bo dala jedi svežino in aromo, ki se odlično ujema s piščancem.

Ko je piščanec skoraj pečen, na vsako piščančjo prsi položite rezino sveže mocarele. Pokrijte ponev, da se sir hitreje stopi, kar običajno traja približno 2 do 3 minute. Ko je sir popolnoma stopljen in piščanec pečen, ga preložite na krožnik in obložite s pripravljeno paradižnikovo mešanico. KetoBrusketa s piščancem, je skoraj gotova, za piko na i jed okrasite z naribanim parmezanom, ki bo dodal prijeten okus. Tako pripravljen piščanec takoj postrezite, da bo še topel in okusen.

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.