1. Priprava testa
V skledi zmešamo grški jogurt, mandljevo moko in sodo bikarbono. Sestavine dobro premešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
Si za sveže pečene, mehke, a hkrati rahlo hrustljave bagelse, ki jih lahko uživate brez slabe vesti? Naši KETO bagels so narejeni iz preprostih sestavin in so odličen nadomestek klasičnim pekovskim izdelkom. Idealen zajtrk, malica ali priloga k vašim najljubšim jedem. So brez glutena, nizkohidratni in izredno enostavni za pripravo!

V skledi zmešamo grški jogurt, mandljevo moko in sodo bikarbono. Sestavine dobro premešamo, dokler ne dobimo enotne mase.
Iz mase oblikujemo eno večjo kroglo, nato jo razdelimo na štiri enake dele. Vsak del oblikujemo v manjšo kroglo, nato s prstom ali kuhalnico naredimo luknjo na sredini, da dobimo značilno obliko bagelsa. Bagelse položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih s stepenim jajcem in jih po želji posujemo s sezamom ali drugo mešanico semen.
Pečico segrejemo na 175°C in bagelse pečemo približno 20 minut oz. dokler ne postanejo zlato rjavi. Po peki jih pustimo nekaj minut počivati, da se rahlo ohladijo.
Uporabljajte mandljevo moko brez maščob, saj se obnaša drugače kot navadna mandljeva moka. Za boljšo zračnost testa lahko uporabite pecilni prašek namesto sode bikarbone.
Za še bolj hrustljavo skorjico lahko bagelse po pečenju za nekaj minut pustite v ugasnjeni pečici. Če želite bolj intenziven okus, dodajte sezam, mak ali chia semena.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.
Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.