za diabetike
Zucchini bučko z lupilnikom narežemo po dolgem, da dobimo široke trakce.
Pripravimo si marinado za feta rolice - vzamemo posodo dodamo olivno olje in primešamo začimbe. Dobro premešamo. Feta sir narežemo na kocke - primerne velikosti, da jih lahko zavijemo v bučne trakce. Sira položimo v marinado in rahlo premešamo.
Naredimo feta rolice, sir zavijemo v bučne trakce in jih nabodemo na špilo. Ko imamo vse zavite, jih popečemo na vroči ponvi. Serviramo z krhljem limone, saj limonin sok še bolj poveže okuse feta rolice. Dober tek.
Zucchini bučko z lupilnikom narežemo po dolgem, da dobimo široke trakce. Zelenjavni trakci so odlična osnova za različne jedi, saj so ne samo okusni, ampak tudi zdravi in polni hranilnih snovi.
Pripravimo si marinado za feta rolice - vzamemo globoko posodo in vanjo dodamo kakovostno ekstra deviško olivno olje. Nato primešamo aromatične začimbe, kot so sveže mleti črni poper, suh origano, dišeča bazilika in pridih česna. Vse skupaj dobro premešamo, da se okusi združijo v božanski simfoniji okusov.
Feta sir, ki ga bomo uporabili za pripravo rolic, narežemo na kocke - ravno pravšnje velikosti, da jih lahko zavijemo v bučne trakce. Ta korak je ključnega pomena, saj bodo rolice le tako popolne in v vsakem grižljaju boste uživali v harmoniji okusov.
Feta sir nato položimo v pripravljeno marinado in nežno premešamo, da se vsaka kocka prepoji s čudovitimi okusi olja in začimb. Marinado pustimo, da svojo čarovnijo opravi nekaj minut.
Naredimo feta rolice, pri čemer moramo biti nežni in natančni. Vsako kocko feta sira zavijemo v bučni trak, pri tem pa si lahko pomagamo s špikastim nabodalom. Čeprav je postopek malce zamuden, je vreden vsakega truda, saj bodo končne rolice videti naravnost čudovito.
Ko imamo vse rolice zavite, jih rahlo postavimo na vročo ponev. Pričarajo omamen vonj, ki se bo razširil po vaši kuhinji in vabil k mizi vse, ki bodo zaznali njihovo čarobnost. Ročno obračamo rolice, da se enakomerno zapečejo in zlato rjavo zablestijo.
Na koncu serviramo naše okusne feta rolice z dodatkom svežega krhlja limone. Limonin sok bo še bolj povezal okuse fete in bučk ter poskrbel za rahlo kislost, ki bo dvignila celotno jed na povsem novo raven.
Dober tek! Uživajte v tej slastni, zdravi in privlačni jedi, ki bo navdušila tako vaše brbončice kot tudi oči!
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.