za diabetike
Za pripravo okusnega čokoladnega moussa je potrebno izvesti nekaj preprostih korakov. Najprej vzamemo kakovostno temno čokolado brez dodanega sladkorja ter jo narežemo na manjše koščke. Nato jo nežno stopimo nad parno kopeljo, kar nam bo omogočilo, da ohranimo njen bogat okus in aromo.
Medtem ko se čokolada topi, si pripravimo dve posodi. Ena bo služila za led, v drugo pa damo smetano za stepanje, ki naj ima sobno temperaturo (video). Pomembno je, da smetana ni prehladna, saj se bo tako lažje spremenila v gosto in kremasto strukturo.
Ko je čokolada stopljena, jo počasi vlijemo v posodo s smetano. Z uporabo električnega mešalnika z metlicami za stepanje mešamo pri srednji hitrosti. Pomembno je, da mešamo dobro, da se čokolada in smetana enakomerno združita in da dobimo gladko in kremasto zmes.
Mešamo tako dolgo, da dosežemo popolno strukturo za čokoladni mousse. To je takrat, ko se zmes začne rahlo zgostiti in tvorijo se mehki vrhovi, ko dvignemo metlice mešalnika.
Ko je mousse pripravljen, ga previdno prelijemo v majhne kozarčke ali modelčke za serviranje. Lahko ga tudi okrasimo s tankimi rezinami sadja ali stepeno smetano.
Zdaj je čas, da se prepustimo okusnemu užitku. Počasi zajemamo žličke moussa in uživamo v bogatem okusu čokolade, ki se meša s kremasto teksturo. Ta prefinjeni čokoladni mousse je odlična izbira za posebne priložnosti ali pa kar za razvajanje v vsakem trenutku.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.