Tina
Hey, Pajsek!

Čokoladni Mousse

Čokoladni mousse (2)
Celoten čas: 25
minut
Število obokov: 2

Si vedel da lahko narediš čokoladni mousse brez beljakov?

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Sestavine
Temna čokolada
Temna čokolada
Sladka smetana
200
ml
Sladka smetana
200
ml
Postopek priprave
Samo en korak:

Za pripravo okusnega čokoladnega moussa je potrebno izvesti nekaj preprostih korakov. Najprej vzamemo kakovostno temno čokolado brez dodanega sladkorja ter jo narežemo na manjše koščke. Nato jo nežno stopimo nad parno kopeljo, kar nam bo omogočilo, da ohranimo njen bogat okus in aromo.

Medtem ko se čokolada topi, si pripravimo dve posodi. Ena bo služila za led, v drugo pa damo smetano za stepanje, ki naj ima sobno temperaturo (video). Pomembno je, da smetana ni prehladna, saj se bo tako lažje spremenila v gosto in kremasto strukturo.

Ko je čokolada stopljena, jo počasi vlijemo v posodo s smetano. Z uporabo električnega mešalnika z metlicami za stepanje mešamo pri srednji hitrosti. Pomembno je, da mešamo dobro, da se čokolada in smetana enakomerno združita in da dobimo gladko in kremasto zmes.

Mešamo tako dolgo, da dosežemo popolno strukturo za čokoladni mousse. To je takrat, ko se zmes začne rahlo zgostiti in tvorijo se mehki vrhovi, ko dvignemo metlice mešalnika.

Ko je mousse pripravljen, ga previdno prelijemo v majhne kozarčke ali modelčke za serviranje. Lahko ga tudi okrasimo s tankimi rezinami sadja ali stepeno smetano.

Zdaj je čas, da se prepustimo okusnemu užitku. Počasi zajemamo žličke moussa in uživamo v bogatem okusu čokolade, ki se meša s kremasto teksturo. Ta prefinjeni čokoladni mousse je odlična izbira za posebne priložnosti ali pa kar za razvajanje v vsakem trenutku.

Dober tek

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in preglej še naš TikTok profil.

Ustvarjaj z nami

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še

Želite brezplačno dostavo?

V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.