za diabetike
Slastno in zdravo KETO čokoladno torto si lahko pripraviš tudi brez peke!
Recept za to čudovito KETO čokoladno torto BREZ dodanega SLADKORJA in BREZ GLUTENA nam je poslala naša zlata stranka Maja.
Čokoladni okus torte je dosegla z uporabo naše sijajne TEMNE ČOKOLADE BREZ SLADKORJA, ki si jo lahko brez slabe vesti privoščiš kar tako ali pa iz nje kaj slastnega spečeš, saj CELA ČOKOLADA vsebuje samo 0,5 g naravno prisotnih sladkorjev - ampak brez skrbi, kljub temu je sladka! Namesto z navadnim sladkorjem pa smo jo sladkali z zdravju prijaznima eritritolom in stevijo.
V loncu do vrenja segrevamo smetano in eritritol. Pokrito dušimo nekaj minut, da dobimo kremasto zmes in nato odstavimo z ognja.
Čokolado in maslo narežemo na majhne koščke, ki jih skupaj s soljo vmešamo v še vročo mešanico smetane in eritritola. Mešamo, dokler se čokolada in maslo popolnoma ne povežeta z ostalimi sestavinami.
V večji ponvi popečemo lešnike in bučna semena, da postanejo zlati in dišeči. (-->Ta postopek lahko tudi izpustiš!) Nato jih vmešamo v našo zmes - nekaj si jih lahko pustimo tudi za okras.
Čokoladno zmes z žlico prestavimo v 20 cm pekač, obložen s papirjem za peko, po vrhu potresemo z oreščki in semeni ter ščepcem soli. Pekač pokrijemo s plastično folijo in prestavimo v hladilnik za 1 uro oz. dokler se čokolada ne strdi, nato pa uživamo.
Smetano za stepanje lahko zamenjamo s kokosovim mlekom iz pločevinke - v tem primeru uporabimo samo strjen del.
Lešnike in bučna semena lahko nadomestimo s katerimikoli drugimi semeni ali oreščki.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.