za diabetike
Beljakovinski sladoled je BREZ MLEČNIN, BREZ dodanega SLADKORJA, veganski in seveda poln zdravih beljakovin. Ampak brez skrbi: Po okusu čisto nič ne zaostaja za tistimi, ki so polni sladkorjev in laktoze. Za pripravo našega sladoleda pa potrebuješ samo štiri sestavine! Super, a ne?
Najprej zelo drobno nasekljamo čokolado. Nato eritritol v prahu zmešamo s 300 - 400 ml vode in segrevamo, dokler se sestavini ne povežeta v sirupu podobno zmes. Odstavimo z ognja in primešamo še čokolado.
Preostanek vode (100 - 200 ml) zmešamo z beljakovinami v prahu. Vodo počasi dodajamo beljakovinam in ves čas močno mešamo, da preprečimo nastanek grudic.
Obe zmesi v eni skledi zmešamo skupaj - po želji lahko dodamo tudi kakšne oreščke ali druge dodatke - in skledo čez noč postavimo v hladilnik. Zamrznemo ga pol ure pred serviranjem in nato postrežemo.
Nujno uporabimo eritritol v prahu z magnezijem, saj je edini, ki ne kristalizira v hladnih jedeh.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.
V košarico dodajte izdelek iz posebne ponudbe in naročilo vam bomo dostavili brezplačno.