za diabetike
Beljakovinski sladoled je BREZ MLEČNIN, BREZ dodanega SLADKORJA, veganski in seveda poln zdravih beljakovin. Ampak brez skrbi: Po okusu čisto nič ne zaostaja za tistimi, ki so polni sladkorjev in laktoze. Za pripravo našega sladoleda pa potrebuješ samo štiri sestavine! Super, a ne?
V receptu ne pozabi na: VEGANSKE BELJAKOVINE z okusom ČOKOLADE
Pajs brez obresti veganske beljakovine so pridobljene po naravnem postopku, izključno iz kaljenih zrn rjavega riža. Pri proizvodnji uporabimo vse dele zrna, kar nam da popolne rastlinske beljakovine, ki vsebujejo vseh 9 esencialnih aminokislin. Brez glutena, laktoze, soje, dodanega sladkorja in živalskih sestavin! Vsebnost beljakovin: NAJMANJ 71% .
Uporabiš jih lahko na enak način kakor ostale beljakovine v prahu - še posebej dobro pa se obnesejo v sladoledu!
Najprej zelo drobno nasekljamo čokolado. Nato eritritol v prahu zmešamo s 300 - 400 ml vode in segrevamo, dokler se sestavini ne povežeta v sirupu podobno zmes. Odstavimo z ognja in primešamo še čokolado.
Preostanek vode (100 - 200 ml) zmešamo z beljakovinami v prahu. Vodo počasi dodajamo beljakovinam in ves čas močno mešamo, da preprečimo nastanek grudic.
Obe zmesi v eni skledi zmešamo skupaj - po želji lahko dodamo tudi kakšne oreščke ali druge dodatke - in skledo čez noč postavimo v hladilnik. Zamrznemo ga pol ure pred serviranjem in nato postrežemo.
Nujno uporabimo eritritol v prahu z magnezijem, saj je edini, ki ne kristalizira v hladnih jedeh.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Ne zamudite posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004
Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.