Tina
Hey, Pajsek!
Moja košarica
Seznam želja
/
/
/
Avokadov gazpacho
Avokado gazpacho

Avokadov gazpacho

Hladna juha iz avokada - Avokadov gazpacho

Gazpacho je hladna juha, ki ima izvor v španski kuhinji in je odlična izbira za osvežitev v vročih poletnih dneh. Ta recept z avokadom bo zagotovo zadovoljil tvoje brbončice.

Celoten čas: 10
minut
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 2

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

PALEO
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
Avokado
1
Avokado
1
Limonin sok
1
ČŽ
Limonin sok
1
ČŽ
Kisla smetana
16
ml
Kisla smetana
16
ml
Jušna osnova
100
ml
Jušna osnova
100
ml
Sol
1
ščepec
Sol
1
ščepec
Mlet česen
po okusu
Mlet česen
po okusu
Čili
po okusu
Čili
po okusu
Mlet poper
po okusu
Mlet poper
po okusu
Svež peteršilj
po okusu
Svež peteršilj
po okusu
Svež ali suh koper
Svež ali suh koper
Dimljen losos
2
Dimljen losos
2
Postopek priprave
Samo en korak

Za pripravo tega osvežilnega  gazpacha z avokadom boste potrebovali sveže sestavine. Najprej vzemite zrel avokado in ga prerežite na pol. Nato odstranite koščico in z žlico izdolbite meso. Meso avokada dajte v kuhinjski robot, kjer ga boste zmiksali v kremasto teksturo.

Dodajte sveže stisnjen limonin sok, ki bo ne samo popestril okus, temveč tudi preprečil oksidacijo avokada in ohranil svežino. Nato v kuhinjski robot dodajte še kislo smetano, ki bo dodala rahlo kislost in kremasto strukturo avokado gazpacha. Začinite s soljo, poprom in drugimi najljubšimi začimbami, kot so česen v prahu ali morda malo svežega kopra.

Mešajte sestavine v kuhinjskem robotu, dokler ne dobite kremaste in gladke teksture gazpacha. S tem korakom bo okus popolnoma povezan, in vsak grižljaj bo pravi užitek za vaše brbončice.

Naslednji korak je dodajanje juhe, da dobite želeno konsistenco. Nekateri imajo radi gazpacho bolj gost, drugi pa bolj tekoč. Postopoma dodajajte juho, da dosežete želeno gostoto gazpacha. Če se vam zdi, da je še vedno pregost, enostavno dodajte še nekaj juhe.

Ko je avokado gazpacho pripravljen, ga prelijte v majhne kozarčke za aperitiv.  Po vrhu vsakega kozarčka  avokado gazpacha položite rezino dimljenega lososa in nekaj vejic kopra. Ta dodatek bo gazpachu dodal edinstveno aromo in svežino.

Vaš domač avokado gazpacho in dimljenim lososom je zdaj pripravljena! Ta hladna juha bo osvežila vaše brbončice in zadovoljila vašo lakoto v vročih poletnih dneh. Uživajte v tem okusnem in zdravem obroku ob družbi prijateljev ali družine.

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
Rafaelo tortica
30
minut
7
KETO muffini
KETO Jajčni namaz
10
minut
4
KETO Jajčni namaz
mlečni riž
15
minut
2
Mlečni Riž

Piškotki in zasebnost

Piškotke uporabljamo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne trgovine soglašate, da jih lahko uporabljamo. Preberi več.