Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!

Politika zasebnosti

- Pajs brez obresti -

Namen politike zasebnosti in varstva osebnih podatkov┬á (v┬á nadaljevanju: politika) je seznanitev┬á oseb (v nadaljevanju: posamezniki) z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani Pajs brez obresti d.o.o. (v nadaljevanju: podjetje) ter pravicami posameznikov na tem podro─Źju.

V politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete naslednje informacije:

 • kontaktne informacije obdelovalca podjetja,
 • na─Źin pridobivanja, uporabe in obdelave osebnih podatkov,
 • katere vrste osebnih podatkov podjetje zbira ali pridobiva o posameznikih,
 • namene obdelave osebnih podatkov posameznikov in pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov,
 • ─Źas hrambe osebnih podatkov in obdobje obdelave,
 • pravice posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov,
 • pravice do vlo┼żitve prito┼żbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov,
 • varovanju osebnih podatkov,
 • uporabljenih spletnih vti─Źnikih in drugih spletnih orodjih,
 • uporabi pi┼íkotkov in podobnih tehnologij.


Kjer je to primerno, se dolo─Źila, ki se nana┼íajo na posameznike, uporabljajo tudi za vpra┼íanja tajnosti in zaupnosti komunikacij uporabnikov, ki so pravne osebe.

Ta politika o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov velja za:

 • spletno trgovino pajsbrezobresti.si (v nadaljevanju doma─Źa stran),
 • izvedbo organizacije vseh oblik izobra┼żevanj, dogodkov in prijave na tak┼íne dogodke,
 • prijavo na obve┼í─Źanje o novostih in na┼íih aktivnostih,
 • povpra┼íevanja za re┼íitve in storitve preko e-po┼íte, telefona in obrazcev na doma─Źi strani,
 • za prenose dokumentov, ki so na voljo na doma─Źi strani in
  posameznikovo uporabo katere koli druge, sedanje ali prihodnje, spletne ali nespletne storitve, tehni─Źne podpore podjetja (v nadaljevanju vse skupaj od (1) – (6): storitve)

Upravljavec osebnih podatkov je Pajs brez obresti d.o.o..

Vsa vprašanja in morebitne zahteve v zvezi s pravicami posameznika podjetje sprejema na elektronskem naslovu info@pajsbrezobresti.si ali po pošti na naslov Pajs brez obresti d.o.o., Na Jelovcu 4, 2354 Bresternica, Slovenija.

Podjetje osebne podatke ┬ápridobi na podlagi┬á prijave na prejemanje e-novic, osebne podatke drugih posameznikov pa ob posredovanju le-teh, kot na primer preko uporabe doma─Źe strani in njenih funkcij, ko posameznik kontaktira podjetje neposredno po e-po┼íti, telefonu, v pisni obliki ali prek dru┼żbenih omre┼żji, ob prijavi na dogodke, iz javno dostopnih podatkov kot npr. ┬áTIS, AJPES ali na kakr┼íen koli drug na─Źin, s katerim posamezniki posredujejo osebne podatke.

Kadar je to dovoljeno z zakonom, podjetje pridobiva informacije iz drugih javnih virov.

Podjetje zbira tudi podatke o uporabi doma─Źe strani strani s pi┼íkotki in podobnimi tehnologijami. Ve─Ź informacij o uporabi pi┼íkotkov in podobne tehnologije za namen zbiranja informacij o posameznikih je navedenih v to─Źki 10 tega dokumenta.

Vrste informacij, ki jih podjetje zbira o posameznikih, lahko vklju─Źujejo informacije o posamezniku, kot so:

 • ime in priimek,
 • poslovni e-po┼ítni naslov oziroma drug e-po┼ítni naslov, ki ga posameznik posreduje,
 • podjetje, za katerega posameznik dela oziroma je delal; polo┼żaj (funkcija) v podjetju,
 • telefonska ┼ítevilka,
 • informacije o ra─Źunalniku oz. mobilni napravi (npr. naslov IP in vrsta brskalnika, vrsta naprave posameznika),
 • informacije o tem, kako posameznik uporablja doma─Źo spletno stran (npr. katere strani si je posameznik ogledal, ─Źas, ko si jih je ogledal, in kaj je kliknil).


Podjetje lahko pridobiva osebne podatke posameznikov iz dolo─Źenih javno dostopnih virov, vklju─Źno z (a ne omejeno na) javnih spletnih podatkovnih baz, poslovnih imenikov, medijskih publikacij, dru┼żbenih omre┼żij, spletnih strani in drugih javno dostopnih virov.

Podjetje osebne podatke posameznikov shranjuje na stre┼żnikih IT ponudnikov storitev v oblaku, ki se nahajajo v dr┼żavah ─Źlanicah EU. Ob─Źasno lahko prihaja do obdelav osebnih podatkov posameznikov tudi izven EU na stre┼żnikih IT ponudnikov, katerih storitve so odobrene preko certifikacijskih mehanizmov kot je npr. ┼í─Źit zasebnosti EU-ZDA.

Osebni podatki posameznikov se hranijo dokler za njihovo obdelavo in hrambo obstaja podlaga.

Osebni podatki posameznikov pridobljeni na podlagi pristopnih izjav se obdelujejo do preklica.

Osebni podatki posameznikov pridobljeni na podlagi soglasja, se obdelujejo do preklica soglasja.

Za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti se osebni podatki posameznikov, ki so fizi─Źne osebe hranijo do polnega pla─Źila obveznosti oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo. Ra─Źuni se hranijo ┼íe 10 let po poteku leta, na katerega se ra─Źun nana┼ía v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost.

Osebni podatki se lahko obdelujejo le na z GDRP in zakonom dolo─Źene obstoje─Źe pravne podlage in namene, ki so posamezniku znani v naprej.

Obdelava na podlagi pogodbe

Podjetje obdeluje osebne podatke posameznikov za izpolnjevanje svojih obveznosti, kot izhajajo iz statuta, pristopne izjave/ pooblastila, torej iz pogodbenega razmerja med posamezniki in podjetjem, vklju─Źno s storitvami z dodano vrednostjo.

V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti podjetje obdeluje osebne podatke podpisnika pristopne izjave/pooblastila in sicer za naslednje namene: identifikacija posameznika, priprava dokumentov, obve┼í─Źanja o izobra┼żevanjih in organiziranih dogodkih, obve┼í─Źanje o novostih, po┼íiljanje obvestil vezanih na dejavnost podjetja.

Na enak na─Źin podjetje obdeluje tudi osebne podatke posameznikov za izpolnjevanje obveznosti iz medsebojno sklenjenih pogodb.

Obdelava na podlagi zakonitega interesa, za katerega si prizadeva podjetje

Podjetje lahko podatke obdeluje tudi na podlagi zakonitega interesa, za katere si prizadeva podjetje razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svobo┼í─Źine posameznika, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov.

Na podlagi zakonitega interesa lahko podjetje posameznike za namene izboljšave uporabniške izkušnje kontaktira za potrebe ugotavljanja njihovega zadovoljstva.

Drugi zakoniti interesi lahko vklju─Źujejo prepre─Źevanje zlorab.

Obdelava na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Obdelava podatkov lahko temelji na soglasju, ki ga posameznik da podjetju. Soglasje se lahko na primer nana┼ía na obve┼í─Źanje o izobra┼żevanjih in organiziranih dogodkih, obve┼í─Źanje o novostih in delu podjetja. Obve┼í─Źanje se izvaja prek kanalov, ki jih je v soglasju izbral posameznik.

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, lahko svoje soglasje kadarkoli umakne oziroma spremeni na enak na─Źin, kot je bilo soglasje dano ali na drug na─Źin, kot ga opredeli podjetje, pri ─Źemer si podjetje pridr┼żuje pravico do identifikacije posameznika. Umik oziroma sprememba soglasja se nana┼ía le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja.

Posredovanje podatkov tretjim osebam ter posredovanje podatkov v tretje dr┼żave (dr┼żave, ki niso ─Źlanice Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora)

Podjetje lahko, ─Źe je to skladno z namenom, s katerim se osebni podatki obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje osebne podatke o posameznikih:

 • osebam, ki za podjetje izvajajo posamezne naloge obdelave, kot so na primer priprava in po┼íiljanje ra─Źunov, vzdr┼żevanje in razvoj omre┼żja in storitev, vklju─Źno s programsko opremo, kadar te naloge v potrebnem obsegu vklju─Źujejo obdelavo osebnih podatkov,
 • osebam, ki za podjetje opravljajo storitve ali sodelujejo s podjetjem v obsegu, ki je potreben za tovrstne naloge v sklopu namenov in podlag, opredeljenih v tej politiki.

Podjetje zagotavlja posameznikom uresni─Źevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odla┼íanja in v vsakem primeru v enem tednu po prejema zahteve. Podjetje lahko rok za uresni─Źevanje pravic posameznika podalj┼ía za najve─Ź tri dodatne tedne ob upo┼ítevanju kompleksnosti in ┼ítevila zahtev. ─îe podjetje podalj┼ía rok, o vsakem takem podalj┼íanju obvesti posameznika v enem tednu od prejemu zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.

Podjetje sprejema zahteve v zvezi s pravicami posameznika na elektronski naslov podjetja ali po po┼íti na naslov podjetja. Posameznik lahko zahtevo odda tudi na sede┼żu podjetja.

Podjetje posameznikom, katerih osebne podatke je pridobil na podlagi soglasja, zagotavlja naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:

 • pravico do dostopa do podatkov,
 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa (┬╗pravica do pozabe┬ź),
 • pravico do omejitve obdelave,
 • pravico do ugovora.

 
Pravica do dostopa do podatkov

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od podjetja dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in dodatnih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

Na podlagi zahteve posameznika podjetje zagotovi kopijo njegovih osebnih podatkov, ki se obdelujejo.

Pravica do popravka

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico dose─Źi, da podjetje brez nepotrebnega odla┼íanja popravi neto─Źne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima ob upo┼ítevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vklju─Źno s predlo┼żitvijo dopolnilne izjave.

Na podlagi zahteve posameznika podjetje zagotovi kopijo njegovih osebnih podatkov, ki se obdelujejo.

Pravica do izbrisa (┬╗pravica do pozabe┬ź)

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico dose─Źi, da podjetje brez nepotrebnega odla┼íanja izbri┼íe osebne podatke v zvezi z njim, podjetje pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odla┼íanja izbrisati:

 • kadar osebni podatki niso ve─Ź potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako druga─Źe obdelani,
 • kadar posameznik prekli─Źe privolitev, ki je podlaga za obdelavo podatkov in ne obstaja nobena druga pravna podlaga za nadaljnjo obdelavo podatkov,
 • kadar posameznik ugovarja obdelavi na podlagi zakonitega interesa podjetja in za njihovo obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujo─Źi zakoniti razlogi,
  kadar je osebne podatke potrebno izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravnim redom.

 
Pravica do omejitve obdelave

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima pravico dose─Źi, da podjetje omeji obdelavo, kadar:

 • posameznik oporeka to─Źnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogo─Źa preveriti to─Źnost osebnih podatkov,
 • je obdelava nezakonita in posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe.

 
Pravica do ugovora

Posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim polo┼żajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov, ─Źe ta temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva podjetje ali tretja oseba.

Posameznik lahko morebitno prito┼żbo, v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, po┼ílje na elektronski naslov podjetja ali po po┼íti na naslov podjetja. Posameznik lahko prito┼żbo odda tudi na sede┼żu podjetja.

Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nana┼íajo osebni podatki, pravico, da vlo┼żi prito┼żbo neposredno pri Informacijskem poobla┼í─Źencu Republika Slovenija, (Informacijski poobla┼í─Źenec, Zalo┼íka 59, 1000 Ljubljana), ─Źe meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim kr┼íi slovenske predpise ali predpise EU na podro─Źju varstva osebnih podatkov.

Podjetje je sprejelo ustrezne tehni─Źne in organizacijske ukrepe za zavarovanje osebnih podatkov posameznikov in njihovo za┼í─Źito pred nepoobla┼í─Źeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naklju─Źni izgubi ali uni─Źenju ali po┼íkodovanju osebnih podatkov posameznika, vklju─Źno z:

 • na─Źelom najmanj┼íega obsega podatkov in obdelave na anonimizirani osnovi, kadar koli je to mogo─Źe,
 • usposabljanje zaposlenih v podjetju o pomembnosti zaupnosti in ohranjanju zasebnosti in varnosti podatkov posameznikov,
 • zavezanost k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti zaposlenih pri zasebnosti,
 • skrbno in odgovorno izbiro pod-obdelovalcev,
 • z uporabo varnih stre┼żnikov za shranjevanje osebnih podatkov.


Podjetje posebej opozarja, da prenos informacij (vklju─Źno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen, in v kolikor posameznik posreduje kakr┼íne koli informacije preko interneta (bodisi po e-po┼íti, preko doma─Źe strani ali na kakr┼íenkoli drug na─Źin), to stori na lastno odgovornost. Podjetje ne prevzema nikakr┼íne odgovornosti za kakr┼ínekoli stro┼íke, ┼íkodo ugledu, ali kakr┼íno koli drugo obliko izgube ali ┼íkode, ki jo je posameznik utrpel zaradi posredovanja podatkov preko interneta.

Google Analytics

Spletna stran Podjetja uporablja Google Analytics, ki ga upravlja Google, Inc., 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA. Google Analytics uporablja pi┼íkotke s katerimi je mogo─Źe analizirati kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Podatke o uporabi, ki pi┼íkotek generira, vklju─Źno z uporabnikovim IP naslovom, so posredovani podjetju Google in se hranijo v ZDA. Google uporablja te podatke z nameno analize uporabe spletne strani. Na podlagi teh podatkov pripravi poro─Źila o uporabi. Google lahko posreduje zbrane podatke tretjim osebam v kolikor je to zakonsko zahtevano ali v premerih ko tretje osebe obdelujejo podatke za podjetje Google. Google ne povezuje zbranih podatkov z uporabnikovim IP naslovom, kar zagotavlja, da so podatki povsem anonimni.

Google Zemljevidi

Spletna stran podjetja uporablja kartografsko storitev Google zemljevidi, ki ga upravlja ga Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. V kolikor ┼żeli posameznik uporabljati Google zemljevide, je potrebno shraniti posameznikov IP naslov. Ta informacija se obi─Źajno prenese na Googlove stre┼żnike v ZDA in tam shrani. Podjetje nima vpliva na ta prenos podatkov. Uporaba Google zemljevidov je v na┼íem zakonitem interesu, da bo doma─Źa stran bolj privla─Źna in posameznikom olaj┼ían dostop do sede┼ża podjetja. To je zakoniti interes v skladu s ─Źl. 6 (1) (f) GDPR. Dodatne informacije o ravnanju z uporabni┼íkimi podatki so na voljo v izjavi o za┼í─Źiti podatkov v Googlu.

Facebook Pixel

Spletna stran podjetja uporablja Facebook Pixel, ki ga upravlja Facebook, Inc., Hacker Way (6,075.46 mi) Menlo Park, CA 94025, ZDA. Facebook Pixel uporablja pi┼íkotke s katerimi je mogo─Źe analizirati kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Podatke o uporabi, ki pi┼íkotek generira, vklju─Źno z uporabnikovim IP naslovom, so posredovani podjetju Facebook in se hranijo v ZDA. Facebook uporablja te podatke z namero analize uporabe spletne strani in u─Źinkovitosti ogla┼íevanja. Na podlagi teh podatkov pripravi poro─Źila o uporabi in u─Źinkovitosti ogla┼íevanja. Facebook lahko posreduje zbrane podatke tretjim osebam v kolikor je to zakonsko zahtevano ali v premerih ko tretje osebe obdelujejo podatke za podjetje Facebook.

Google reCAPTCHA

To spletno mesto je za┼í─Źiteno z reCAPTCHA in Googl-ovo┬áPolitiko zasebnosti┬áter┬áPogoji storitve.

Cartox

Upravljavec za po┼íiljanje elektronskih sporo─Źil posameznikom (SMS, sporo─Źila v aplikacijah za hipno sporo─Źanje, e-po┼ítna sporo─Źila) uporablja storitev Cartfox. Politika zasebnosti Cartfox in podatki o ponudniku Cartfox so dostopni tukaj. Upravljavec osebne podatke upravlja skupaj s ponudnikom Cartfox.

Osebni podatki posameznikov, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, so:

 • e-po┼ítni naslov;
 • telefonska ┼ítevilka;
 • podatki o spletni strani ali aplikaciji, preko katere je bil posredovan e-po┼ítni naslov in/ali telefonska ┼ítevilka;
 • podatki o po┼íiljanju sporo─Źil:
  • tip sporo─Źila (SMS, sporo─Źilo v aplikaciji za hipno sporo─Źanje (vrsta aplikacije), e-po┼ítno sporo─Źilo);
  • datum po┼íiljanja;
  • ─Źas po┼íiljanja;
  • vsebina po┼íiljanja (npr. zapu┼í─Źena nakupovalna ko┼íarica, obvestilo o popustu ipd.);
 • podatki o nedostavljivosti sporo─Źila (datum in ─Źas prejema obvestila o nedostavljivosti;
 • podatki o izvedenem dejanju (npr. nakup artikla v zapu┼í─Źeni nakupovalni ko┼íarici, nakup artikla s popustom ipd.).


Osebni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka) se skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox, posredujejo samodejno, ko jih posameznik vpiše na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov pri uporabi storitve Cartfox je:

 • osebna privolitev posameznika (pri prejemnikih, ki so jo podali privolitev za prejemanje sporo─Źil);
 • zakoniti interes upravljavca (pri prejemnikih sporo─Źil, ki upravljavcu niso podali privolitve za prejemanje sporo─Źil).


Vsako prejeto sporo─Źilo vsebuje navodila za enostavno odjavo od prejemanja. Z odjavo se prejemnik odjavi le od prejemanja sporo─Źil v storitvi Cartfox. ─îe ┼żelite popolno odjavo od vseh sporo─Źil, ki jih po┼íilja upravljavec, nam lahko pi┼íete na sales@dfvu.org.

Namen obdelave osebnih podatkov v okviru storitve Cartfox je spodbujanje prejemnikov k nakupu artiklov ali storitev na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca oziroma preverjanje njihove volje za sklenitev pogodbe (npr. pri obve┼í─Źanju o zapu┼í─Źeni nakupovalni ko┼íarici).

Osebni podatki v okviru storitve Cartfox se ne posredujejo tretjim osebam (razen skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox) in tudi upravljavec do njih nima dostopa. Upravljavec lahko v okviru Cartfox dostopa le do poro─Źil, ki vsebujejo agregirane in s tem anonimizirane podatke (npr. ┼ítevilo poslanih sporo─Źil, ┼ítevilo nakup preko poslanih sporo─Źil ipd.).

Osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, se ne izna┼íajo v tretje dr┼żave ali mednarodne organizacije, torej se ne izna┼íajo ali posredujejo izven ozemlja dr┼żav ─Źlanic EU.

Informacije o obdobju hrambe osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru Cartfox, o varstvu teh osebnih podatkov in o pravicah, ki jih imajo posamezniki v zvezi s temi osebnimi podatki so dostopni v Politiki zasebnosti in ravnanja z osebnimi podatki CARTFOX. Za ve─Ź informacij se lahko obrnete na sales@dfvu.org ali na poobla┼í─Źeno osebo za varstvo osebnih podatkov JK Group d.o.o., Stegne 27, 1000 Ljubljana, dpo@jkgroup.si, + 386 (0)590 91 794.

Pi┼íkotki so datoteke s podatki, ki so poslane s spletnega mesta v brskalnik, da bi zabele┼żili informacije o uporabnikih spletnega mesta. Podjetje na doma─Źi strani uporablja pi┼íkotke in podobne tehnologije.

Nekatere ali vse pi┼íkotke, ki jih podjetje uporablja na doma─Źi strani, lahko posameznik zavrne s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanj┼ía posameznikovo zmo┼żnost uporabe doma─Źe strani ali nekaterih ali vseh njenih funkcij. Za dodatne informacije o pi┼íkotkih, vklju─Źno s tem, kako spremeniti nastavitve brskalnika, obi┼í─Źite allaboutcookies.org.

Poleg politike zasebnosti se upoštevajo še Splošni pogoji poslovanja in Splošni pogoji za sodelovanje v nagradnih igrah.

Veljavnost: 20. 2. 2023

Za zagotavljanje bolj┼íe uporabni┼íke izku┼ínje to spletno mesto uporablja pi┼íkotke.┬áVe─Ź informacij.

Do brezpla─Źne po┼ítnine vam manjka ┼íe: 59,99  V trgovino
Košarica

Dodaj še ...

Izdelek je dodan v košarico