Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

Vse predpripravljene mešanice za peko so nevarne in zdravju škodljive?

Ovračamo mit: Vse predpripravljene mešanice za peko so nevarne in zdravju škodljive.
februar 27, 2018 tadej
In PALEO, PREHRANA

Ovračamo mit: Vse predpripravljene mešanice za peko so nevarne in zdravju škodljive.

 

Če spadate med tiste, ki redno raziskujejo in spremljajo nova dognanja s področja
zdravega načina prehranjevanja, se verjetno velikokrat znajdete v dilemi, kateri raziskavi in komu verjeti.

Mediji nas dnevno bombardirajo z novostmi in nasveti glede naše prehrane in različnih prehranskih izdelkov, informacije pa so si med seboj tako kontradiktorne, da posamezniku ne preostane drugega, kot da se zmedeno sprašuje:

»Kaj sploh je še varno jesti?«

Pereča tema, ki v zadnjem času vzbuja mnogo pomislekov, je varnost uživanja pekovskih
izdelkov iz predpripravljenih mešanic za peko.

 

Ker pri Pajsu brez obresti spodbujamo debate o vseh temah, ki se na kakršenkoli način dotikajo prehrane, smo se odločili, da k omenjeni dilemi prispevamo svoj košček sestavljanke.

Kot vemo, tržišče ponuja celo vrsto različnih mešanic in pripravkov, ki omogočajo hitro pripravo obrokov, pri tem pa je nujno podariti, da se vse te mešanice med seboj bistveno razlikujejo po sestavinah, ki jih vsebujejo. Dejstva, da jih obstaja mnogo, ki so sestavljeni iz raznoraznih aditivov, barvil in drugih, človeškemu telesu popolnoma nepotrebnih sestavin, nikakor ne gre zanikati. Ti izdelki so navadno res polni, po domače rečeno, kemije in osiromašeni vseh hranilnih snovi, s čimer pa mečejo slabo luč tudi na vse ostale in tako potrjujejo splošno priznano pravilo, da so vsi izdelki v prahu nedvomno škodljivi človeškemu zdravju.

Poglavitni cilj naše ekipe je ponuditi izdelke najboljše kakovosti, ki so 100 % primerni za LCHF, KETO in PALEO načine prehranjevanja – popolnoma enako je z našimi vlakninskimi mešanicami za peko. Te, zaradi svoje sestave, ki bazira na vlakninah, omogočajo hitro in enostavno pot do priprave zdravih in okusnih obrokov, ki so hkrati popolnoma prilagojeni vašemu načinu prehranjevanja.

Zakaj smo se odločili, da bodo vlaknine glavna sestavina naših mešanic za peko?

Vlaknine ali balastne snovi so, čeprav jih človeško telo ni sposobno v celoti prebaviti, nujen del zdrave prehrane. So rastlinskega izvora in zaradi svoje neprebavljivosti nimajo kaloričnih vrednosti, pospešujejo prehod hrane skozi prebavila, s čimer varujejo črevesje, dajo nam večji občutek sitosti in tako preprečujejo prenajedanje, hkrati pa vplivajo na ohranjanje zdrave ravni holesterola in sladkorja v krvi. Nezadosten vnos prehranskih vlaknin lahko povzroči težave z zaprtjem in hemoroidi ter povečuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, žolčnih kamnov, diabetesa in sindroma razdražljivega črevesja.

Vse Pajsove mešanice za peko so bogat vir najkakovostnejših prehranskih vlaknin ter tako predstavljajo edinstveno alternativo konvencionalnim mešanicam v prahu. V njih torej ne boste našli nepotrebnih in nezdravih aditivov ali nenaravnih barvil sumljivega izvora, boste pa našli brezglutensko in brezlaktozno LCHF, KETO in PALEO vlakninsko bombo, ki bo, s človeškemu telesu poznanimi sestavinami, prispevala k vašemu dobremu počutju.

Ker se zavedamo, da so naše mešanice inovacija na slovenskih tleh, razumemo, da so potrebna dodatna pojasnila in razlage o varnosti njihovega uživanja.

Iz teh razlogov smo se odločili, da bomo v naslednjih objavah pozornost usmerili k vlakninam in podrobno obdelali vsako sestavino naših vlakninskih mešanic ter tako razbili vse morebitne dvome, ki se vam pojavljajo.

Prepričani smo, da je dobro počutje najboljši pokazatelj zdravja, zato vas vabimo, da si iz naših izdelkov pripravite mafin ali pico in se sami, na podlagi osebne izkušnje, prepričate o njihovi okusnosti in kakovosti.

Pa veselo brezobrestno pajsanje! 🙂

Za “pajs” brez obresti!