VANILIJEVA TORTICA - LCHF & KETO

VANILIJEVA TORTICA – LCHF & KETO
september 13, 2019 Pajs

Če obožuješ vanilijo … Potem jo moraš poskusiti v svetovni kombinaciji z razmaščeno BUČNO moko!

 

Recept za tole LCHF in KETO poslastico nam je poslal Miha – veliki ljubitelj Pajsov brez obresti, ki si v kuhinji predvsem drzne. Drzne si kombinirati različne sestavine in jih predrugačiti v novo slastno obliko.

VANILIJEVA TORTICA po tem receptu je:

– BREZ GLUTENA in SLADKORJA,

– primerna za DIABETIKE,

– 100% LCHF in KETO,

– ter odlična izbira za vse, ki se radi zdravo posladkate in preizkušate nove okuse. 🙂

Miha, 1000X hvala za ta izvrsten recept!

SESTAVINE za biskvit:

– 2 jajci
– 1 ČŽ vanilijeve arome ali noževa konica BURBONSKE VANILIJE
– 1/2 ČŽ pecilnega praška
– 1/4 ČŽ vinskega kamna
– Nastrgano lupino limone (po želji in okusu)
*Sestavine zadostujejo za pekač premera 18 cm.

SESTAVINE za vanilijevo kremo:

– 170 g Skyr jogurta okus vanilija (Hofer)
– 1-2 ČŽ vanilijeve arome oz. BURBONSKE VANILIJE v prahu (po okusu)
– 1 vrečka – 20 g želatina fix-a oz. 1 ČŽ KONJAK MOKE
– 1/2 ČŽ pecilnega praška
– 1/4 ČŽ vinskega kamna
– Nastrgano lupino limone (po želji in okusu)
*Če nimamo časa delati vanilijeve kreme, jo lahko preprosto nadomestimo z BREZHIDRATNIM VANILIJEVIM PUDINGOM. 🙂

KUPI SESTAVINE

1

ZA BISKVIT:

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in eritritol s stepalnikom zmešamo v penasto maso (5-7 min), nato v maso dodamo vanilijevo aromo, limonino lupino (po želji), bučno moko (dobro je, če jo prej presejemo), pecilni prašek in vse skupaj zmešamo s stepalnikom.

V drugi posodi s stepalnikom stepemo beljake in vinski kamen, da dobimo čvrst sneg. Ta sneg potem s slaščičarsko lopatko počasi vmešamo v maso za biskvit.

Pečico segrejemo na 180° C in biskvit v ogreti pečici pečemo od 9 do 12 min (odvisno od zmogljivosti pečice).

2

ZA VANILIJEVO KREMO:

Želatino pripravimo po navodilih in vse sestavine dobro zmešamo med seboj ter pustimo malo počivati.

Vanilijevo kremo lahko v celoti nadomestimo z brezhidratnim vanilijevim pudingom, ki ga pripravimo po navodilih na vrečki.

TAKO SESTAVIMO TORTICO:

Ko je biskvit pečen, počakamo, da se malo ohladi, potem pa ga premažemo z vanilijevo kremo oz. pudingom – za pekač premera 18 cm boste potrebovali cca. 170 g kreme oz. pudinga.

Okrasimo po želji in za vsaj 2 uri postavimo v hladilnik.

2

NASVETI:

*Da bo krema lepe rumene barve, lahko v maso vmešamo malo jedilnega rumenega barvila (cca. 1/3 tube rumene barve za peko), ali pa namesto tega v maso vmešamo kakšen dodatni rumenjak oz. rumenjak v prahu.

*V kremi lahko želatino zamenjamo z naravnejšo opcijo in uporabimo 1 ČŽ konjak moke. Če se odločimo za konjak moko namesto želatine, jo k masi vmešamo čisto na koncu.

*Za pekač drugačnih dimenzij, ustrezno priredite recept. 🙂 Enako, če se odločite uporabiti kakšno drugo razmaščeno moko.

Naj vam tekne!