TORTILJE (LCHF / KETO in brez glutena)


Te LCHF/ KETO brezglutenske tortilje so pripravljene iz elastične mase. Ko pečemo tortilje se obnašajo kot navadne pšenične tortilje, kar pomeni, da nabreknejo v ponvi oz. se napihnejo.

Tortilje so zelo elastične in se z lahkoto zvijejo, torej se ne lomijo ali pokajo med zvijanjem.

Tortilje NE VSEBUJEJO OGLJIKOVIH HIDRATOV. So popolnoma brez.

0 g OH-jev na tortiljo!

So seveda tudi  BREZ:

– Brez glutena
– Brez sladkorja
– Brez laktoze
– Brez soje
– Brez škroba
– Brez oreščkov in semen

Vsebujejo ogromno zdravih vlaknin!

 Za pripravo LCHF / KETO brezglutenskih tortilj s tradicionalno strukturo, ampak brez tradicionalnih hranilnih vrednosti!

Sestavine za 4 tortilje:

Najprej:

V posodi kar z rokami zmešamo, moko za brezhidratno peko z maslom (sobne temperature) oz. oljem, soljo in pecilnim praškom.

Nastane masa, podobna mokremu pesku.

Dodamo vročo vodo in pregnetemo celotno maso. Nato naj masa počiva 30 minut.

Nato:

Maso razdelimo na 4 dele.

Med dvema peki papirjema jih enega po enega razvaljamo v okroglo obliko tortilje.Tortilje spečemo v ponvi na srednje nizki temperaturi, kot navadne pšenične tortilje. Ponev lahko namastimo s kokosovo maščobo ali pa tudi ne. Po želji.

Potem pa še:

Tortilje pustimo, da se popolnoma ohladijo in postrežemo.