TESTENINE (LCHF / KETO / PALEO, brez glutena in brez mlečnin)

TESTENINE (LCHF / KETO / PALEO, brez glutena in brez mlečnin)
maj 24, 2018 tadej

Te LCHF / KETO / PALEO brezglutenske TESTENINE so popolnoma brez ogljikovih hidratov in brez glutena. Povrhu so še brez MLEČNIN!

Privošči si jih s 30% POPUSTOM >>

Zelo enostavne za pripravo! Pripravljene so popolnoma brez navadne pšenične moke ali kakršnih koli mok iz oreščkov oz. semen.

✔️ Zaradi visoke vsebnosti vlaknin in ker so popolnoma brez OH-jev so primerne za LCHF prehrano, KETO prehrano ali PALEO prehrano.
✔️ NE dvigujejo krvnega sladkorja zato so primerne tudi za diabetike.
….
➡️So BREZ:
– Brez glutena,
– Brez sladkorja,
– Brez laktoze (popolnoma BREZ MLEČNIN),
– Brez soje,
– Brez škroba,
– Brez oreščkov in semen,
– Vsebujejo ogromno zdravih vlaknin!

 Za pripravo LCHF / KETO / PALEO brezglutenskih testenin s tradicionalno strukturo, ampak brez tradicionalnih hranilnih vrednosti!

KUPI SESTAVINE

1

S pomočjo žlice ali lopatke v posodi zmešamo vse sestavine. Masa bo kar gosta. Iz mase z rokami oblikujemo kroglo in jo prekrijemo s plastično folijo.

Masa zavita v plastično folijo naj počiva v hladilniku približno eno uro.

2

Na podlago, kjer bomo razvaljali maso potrosimo brezhidratno mešanico za peko.

Po eni uri vzamemo maso iz hladilnika in jo razpolovimo na dva dela. Del kateri še bo »počival in čakal na obdelavo« zavijemo nazaj v plastično folijo, da se ne izsuši!

3

Drugi del razvaljamo na debelino par milimetrov oz. na želejno debelino testenin.

Razvaljano testo razrežemo po dolžini na kose, da dobimo »široke rezance oz. testenine«

 

4

Testenine hranite v hladilniku ali pa jih kar skuhate in popajsate brez obresti. 😊

V vreli vodi jih kuhamo približno 15 min oz. po želji.  

 

Ker vsebujejo testenine veliko zdravih vlaknin, je priporočljivo čez dan spiti dovolj vode oz. malenkost več kot običajno.