DOMAČE LCHF VLAKNINSKE TESTENINE BREZ OH-jev, GLUTENA IN MLEČNIN
Te domače VLAKNINSKE TESTENINE so popolnoma brez ogljikovih hidratov, brez glutena in še brez MLEČNIN!
– Zaradi visoke vsebnosti vlaknin in ker so popolnoma brez OH-jev so primerne za LCHF prehrano, KETO prehrano ali PALEO prehrano.
– NE dvigujejo krvnega sladkorja zato so primerne tudi za diabetike.
Več o glavni sestavini testenin – mešanici za vlakninske bombetke – si lahko prebereš TUKAJ >>
Sestavine:
2 jajci (M velikost)
65 g mešanice za VLAKNINSKE BOMBETKE
½ ČŽ HIMALAJSKE soli
VLAKNINSKA MEŠANICA ZA PEKO
*V tem receptu jo potrebujemo kot nadomestek pšenične moke – pomoč pri valjanju.
MEŠANICA MEDITERANSKIH ZAČIMB (po želji/okusu)
Samo en korak:
S pomočjo žlice ali lopatke v posodi zmešamo vse sestavine. Nastane gosta masa, iz katere z rokami oblikujemo kroglo in jo prekrijemo s plastično folijo.
Masa naj ovita v plastični foliji počiva v hladilniku približno eno uro.
Nato:
Na podlago, kjer bomo razvaljali maso potresemo malo mešanice za vlakninsko peko.
Po eni uri vzamemo maso iz hladilnika in jo razpolovimo na dva dela. Del, ki bo še malo »počival in čakal na obdelavo« zavijemo nazaj v plastično folijo, da se ne izsuši! Drugi del razvaljamo na debelino par milimetrov oz. na želeno debelino testenin.
Razvaljano testo razrežemo po dolžini na kose, da dobimo »široke rezance oz. testenine«.
In na koncu:
Testenine hranite v hladilniku ali pa jih kar skuhate in popajsate brez obresti. V vreli vodi jih kuhamo približno 15 min oz. po želji.
Ker vsebujejo testenine veliko zdravih vlaknin, je priporočljivo čez dan spiti dovolj vode oz. malenkost več kot običajno. Pa dober tek!