SOČNO PECIVO z mandlji in jagodami - LCHF, KETO, PALEO

SOČNO ČOKOLADNO PECIVO z mandlji in jagodami – LCHF, KETO, PALEO
februar 27, 2019 Pajs

Predstavljamo recept za sočno pecivo s svežimi jagodami in narezanimi mandlji!

Pecivo je hkrati sočno in prijetnega kakavovega okusa. Jagode že kličejo po poletju, mandlji pa poskrbijo za kanček hrustljavosti.

Najboljše pri vsem pa je, da je recept:

– LCHF, KETO in PALEO

– BREZ dodanih sladkorjev

– BREZ glutena in BREZ mlečnin

– VEGANSKI

VSEBUJE PA POLNO ZDRAVIH  VLAKNIN IN MAŠČOB!

SESTAVINE za spodnjo plast:

– 150 g sesekljanega kokosa (navadne kokosove moke)
ERITRITOL v prahu z MAGNEZIJEM (dodajamo po okusu)
– 3 jž KAKAVA v prahu
– 400 ml kokosovega mleka iz konzerve
– 1 dcl stopljene kokosove maščobe
– 1 pecilni prašek
– 1 ščepec soli
– 1,5 dcl vode z malo limone
– 2 pesti narezanih mandljev

SESTAVINE za zgornjo plast:

– 2 avokada
– 3 jž KAKAVA v prahu
– 400 ml OHLAJENEGA kokosovega mleka iz konzerve
– 2 jž narezanega kokosa (običajne kokosove moke)
– 2 ščepca KONJAK moke
– voda z limono (po potrebi)
DODATKI: sveže jagode, kokosova moka, narezani mandlji

KUPI SESTAVINE

1

ZA SPODNJO PLAST:

Najprej v kozarčku zmešamo 3 žlice chia moke z 1 dcl vode. Res dobro premešamo in postavimo v hladilnik za najmanj 10 minut.

Nato v veliki posodi zmešamo vse suhe sestavine in jim med stalnim mešanjem dodajamo mokre sestavine, tudi mešanico chia moke z vodo.

Ko dobimo enakomerno strukturo, maso razporedimo po namaščenem pekaču, pečemo 45 minut pri 180°C.

2

ZA ZGORNJO PLAST:

Vse sestavine zmešamo v blenderju, multipraktiku ali z ročnim mešalnikom. Vodo dodajamo malo po malo po potrebi – masa naj bo podobna pudingu.

Ko smo zadovoljni s strukturo, maso pustimo počivati v hladilniku.

3

Po 45. minutah peke pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se malo ohladi. Med tem časom narežemo jagode.

Po ohlajenem pecivu enakomerno razmažemo zgornjo plast, ki je do zdaj počivala v hladilniku, vse skupaj potresemo s kokosom, mandlji in jagodami ter postavimo v hladilnik.

Dober tek!