SLANI KETO BUČNI MUFFINI BREZ MLEČNIN


Muffini, ki jih lahko ješ za zajtrk, malico, večerjo ali ob kosilu

 

Obožujemo muffine! Sladki so odlična sladica, slani pa so odlična popestritev vsakdanjih obrokov, kadar ne želimo posegati po kruhu ali pa si samo želimo simpatične spremembe v jedilniku.

Recept je nastal v sodelovanju z The vegan harmony in je:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ SLADKORJA
  • BREZ MLEČNIN
  • LCHF/KETO
  • PALEO/VEGANSKI 

 

Ker bučna razmaščena moka vsebuje več kot 60% beljakovin, so muffini odlični tudi kot obrok po treningu!

Sestavine za sedem muffinov:

Samo en korak:

Indijski trpotec zmešamo z vodo in pustimo namakati približno 10 minut.

V drugi skledi zmešamo vse suhe sestavine in po desetih minutah dodamo namočen indijski trpotec. Prilijemo še 250 ml vode in dobro premešamo.

Maso zlijemo v silikonske modelčke ali pekač za muffine in pečemo 20 minut na 200°C. Dober tek!

Kupi sestavine