SLADOLEDNA TORTA brez peke (LCHF)

SLADOLEDNA TORTA brez peke (LCHF)
julij 18, 2018 tadej

Sedaj v poletnih mesecih, se res prileže nekaj osvežilnega, mrzlega, slastnega a seveda brez obresti!

Ta tortica je izjemno kremnega slastnega okusa in zelo sveža zaradi borovnic, katere podajo tortici še posebej odličen okus.

Priprava sladoledne torte je otroško lahka. Brez pečenja! Vse sestavine samo zmešamo in postavimo na hladno. 😉

Sladoledna torta je brez sladkorja, brez moke in brez glutena. Vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov.

CELOTEN POSTOPEK PRIPRAVE najdeš v spodnjem VIDEO POSNETKU! 🙂

SESTAVINE za torto premera 12 cm

Sestavine za dno brez peke:

– 40 g nastrganega kokosa

– 80 g lešnikove razmaščene moke

– 60 ml kokosovega olja

– 2 žlici eritritola v prah z magnezijem

(če ti bo dno presuho lahko dodaš še malo sladke smetane)

Sestavine za nadev:

– 300 g borovnic (lahko uporabite tudi jagode ali katero drugo gozdičevje)

– 100 g sladke smetane

– 220 g grškega jogurta

– 70 g eritritola v prahu za magnezijem oz. po okusu

– 1 žlica konjak moke

KUPI SESTAVINE

1

Za pripravo dna: Zmešamo vse sestavine. Tortni model obložimo s peki papirjem in nato v njega postiskamo maso za dno.

2

Nato pripravimo nadev. Ponovno vse sestavine zmešamo, razen konjak moke, katero k masi dodamo na koncu in dobro premešamo.

3

Maso prelijemo v tortni model in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 4 do 5 ur ali več, odvisno od tega kako trdno sladoledno torto želite.

4

Po par urah v zamrzovalniku, sladoledno torto vzamemo iz zamrzovalnika in jo pustimo par minut na sobni temperaturi, da se malenkost odtali, saj jo bomo nato lažje narezali na kose.

ALI pa jo poizkusimo narezati tako, da noževo konico segrejemo pod vročo vodo in z vročim rezilom narežemo torto na kose.