LCHF SLADOLEDNA TORTA BREZ PEKE


V poletnih mesecih se res prileže nekaj osvežilnega, mrzlega, slastnega … a seveda brez obresti!

Ta tortica je izjemno kremnega slastnega okusa in zelo sveža zaradi borovnic, ki dajo tortici še posebej odličen okus.
Priprava sladoledne torte je otroško lahka. BREZ PEKE! Vse sestavine samo zmešamo in postavimo na hladno. 😉

Sladoledna torta je brez sladkorja, brez moke in brez glutena. Vsebuje zelo malo ogljikovih hidratov.

Postopek priprave si lahko ogledaš TUKAJ >>

Najprej:

Najprej pripravimo dno torte: Zmešamo vse sestavine in maso potiskamo v tortni model, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.

Nato:

Nato pripravimo nadev. Ponovno vse sestavine zmešamo, razen konjak moke – le to k masi dodamo na koncu, in dobro premešamo.

Nadev prelijemo v tortni model in vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 4 do 5 ur ali več, odvisno od tega kako trdno sladoledno torto želimo.

Na koncu:

Po par urah sladoledno torto vzamemo iz zamrzovalnika in jo pustimo nekaj minut na sobni temperaturi, da se malenkost odtali, saj jo bomo tako lažje narezali na kose.

Ali pa jo poskusimo narezati tako, da noževo konico segrejemo pod vročo vodo in z vročim rezilom narežemo torto na kose. Dober tek!

Sestavine za dno torte:

*Zadostuje za model premera 12 cm. Če se ti bo zdelo presuho, lahko dodaš še malo sladke smetane.

Sestavine za nadev:

Kupi sestavine