Brezglutenski LCHF KRUH iz lanene moke


Lanena moka je odlična za pripravo LCHF kruha ali žemljic ali bombetk, saj  kruhu tisti tipičen polnozrnati okus in odlično strukturo.

Za pripravo kruha po tem receptu lahko uporabiš katerokoli od naših štirih lanenih razmaščenih mok:

– ZLATO laneno razmaščeno moko

– BIO ZLATO laneno razmaščeno moko

– LANENO razmaščeno moko

– BIO LANENO razmaščeno moko

 

Recept je BREZ GLUTENA, BREZ LAKTOZE in seveda brez žitnih mok. Navdušil pa bo prav vse, ki se zdravo prehranjujete in izogibate navadnemu belemu kruhu.

Sestavine:

Samo en korak:

Zmešamo laneno moko, moko iz indijskega trpoteca, eritritol v prahu, vinski kamen, začimbe za kruh in sol. Dodamo jajca in 250 ml mlačne vode in vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom.

Maso prelijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 60 minut na 175°C. Ko je kruh pečen, ga pustimo, da se popolnima ohladi.

Kupi sestavine