Pajs brez obresti - Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Tina
Hey, Pajsek!
/
/
/
KETO Šmorn
KETO ŠMORN

KETO Šmorn

Je šmorn lahko KETO? JA!

Najboljši keto šmorn je poln okusov in bogatih tekstur, obenem pa ohranja nizko vsebnost ogljikovih hidratov. S svojo mešanico jajc, kremnega sira in naravnih sladil vas bo navdušil s svojo prefinjenostjo in se odlično podal k vašemu jutranjemu kavi ali čaju.

Celoten čas: 20
minut
Čas priprave: 10
minut
Število obokov: 2

Poglej video recept

Play Video

Načini prehranjevanja

za diabetike
Low Carb
LCHF
KETO
Fit
Brez mlečnin
Brez glutena
Brez dodanega sladkorja
Sestavine
Jajca
4
Jajca
4
Kremni sir
200
g
Kremni sir
200
g
Eritriol z Magnezijem
1
Eritriol z Magnezijem
1
Konjak moka
1
Konjak moka
1
Moka indijskega trpotca
1
Moka indijskega trpotca
1
Kokosova maščoba
2
Kokosova maščoba
2
Postopek priprave
Samo en korak:

Priprava mase za naš KETO šmorn je resnično preprosta in obenem okusna. Začnemo tako, da vzamemo večjo posodo in vanjo ubijemo jajca, nato pa dodamo kremni sir. Te sestavine temeljito premešamo, da dobimo gladko in homogeno maso. Da bi dodali sladkobo, uporabimo sladilo eritritol, ki je odlična izbira za tiste, ki sledijo keto dieti. Dodamo tudi konjak moko, ki je nizkokalorična in bogata s prehranskimi vlakninami, ter indijski trpotec, ki je znan po svojih številnih zdravstvenih koristih.

Ko smo vse sestavine temeljito premešali in dobili homogeno maso, jo postavimo v hladilnik za približno 10 minut. To bo pomagalo, da se okusi dobro prepojijo in masa postane bolj kompaktna.

Medtem ko masa počiva v hladilniku, pripravimo ponev za peko našega keto šmorna. V ponev dodamo 2 žlici kokosove maščobe, ki bo poskrbela za okusno hrustljavo skorjo in dodala prijetno aromo.

Ko je ponev pripravljena, zlijemo maso v ponev. Priporočljivo je, da uporabimo široko ponev, da lahko celotno maso zlijemo naenkrat. Ne skrbite, če se masa zdi gostejša in "gumijasta" - to je povsem normalno za keto šmorn. Pri nizki temperaturi počasi zapečemo eno stran in nato začnemo s "sekanjem" na koščke ter obračanjem. Pomembno je, da pečemo počasi, da se ne prižge in da se v notranjosti lepo speče.

Medtem ko sekate in obračate, se bo začel kazati pravi čarobni šmorn, pripravljen za serviranje. S svojim edinstvenim okusom in teksturo bo navdušil vse, ki ga bodo poskusili. Prijetno kosilo ali zajtrk, primeren tudi za tiste, ki sledijo keto prehrani.

Dobro vedeti

Nadev si lahko pripraviš poljubno... Mi smo ga posuli z Eritritolom in dodali žlico našega namaza.

Lahko si pripraviš čisto "clean" preliv. Stopiš 2 žlici masla, 2 žlici eritritola malo cimeta in preliješ keto šmorn.

Pajs izdelki
Naši izdelki, ki smo jih uporabili v receptu
konjak moka 1
6,45 
Najnižja cena v 30 dneh: 7,59 €
eritritol v prahu z magnezijem
4,79 
Najnižja cena v 30 dneh: 5,99 €

Dober tek

Deli recept s prijatelji!

Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?

Klikni TUKAJ in spremljaj naše zanimive vsebine tudi na kanalu Youtube.

Klikni TUKAJ in prečekiraj še naš TikTok profil.

Prijavi se na naše e-novice

Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov.

Ustvarjajte z nami
LCHF, KETO, PALEO recepti
FIT kokosove kroglice brez peke
10
minut
10
FIT kokosove kroglice brez peke
KETO Cvetačna juha
45
minut
4
KETO Cvetačna juha
domača čokolada z jagodno kremo
3
ure
8
Domača čokolada z jagodno kremo