vegetarijansko
FIT jagodni donuti: Brez glutena in brez dodanih sladkorjev so super popestritev jedilnika. Teknejo tako v času pustnega rajanja kot tudi vse druge dni v letu. Preverjeno so všeč otrokom, nad njimi pa bodo zagotovo navdušeni tudi ostali družinski člani.
Na pogled privlačni FIT jagodni donuti so brez glutena, ker smo za testo uporabili našo zeleno bananino moko, za sočnost in čudovit jagodni okus v njih pa poskrbi naša v Sloveniji narejena jagodna marmelada brez dodanega sladkorja.
Modelčke za donute premažemo z oljem ali maslom.
V električnem mešalniku zmešamo suhe sestavine - zeleno bananino moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in nasekljane goji jagode. Suhim sestavinam dodamo mokre - jajce, pretlačene banane, stopljeno maslo in jagodno marmelado. Vse skupaj dobro premešamo.
Maso vlijemo v modelčke in pečemo 20 minut na 180°C. Vzamemo iz pečice in še vroče po vrhu potresemo z goji jagodami. Uživamo v toplih ali hladnih.
Za recept potrebujemo modelček za muffine, lahko pa iz sestavin spečemo tudi muffine.
Deli recept s prijatelji!
Nam že slediš na Facebooku in Instagramu?
Prijavi se na naše e-novice
Ne zamudi posebnih ponudb, okusnih receptov in strokovnih nasvetov. Pridobi 10% popust za prvi nakup!
Specializirana spletna trgovina za LCHF, KETO in PALEO prehrano.
Naročite se na naše e-novice in prejmite kupon za 10% popust.
BIO izdelke kontrolira: SI-EKO-004