PUHASTE LCHF PALAČINKE iz mandljeve razmaščene moke


Mehke puhaste LCHF palačinke, ki se kar topijo v ustih!

 

Brez moke, sladkorja in brez mlečnin so prava LCHF puhasta poslastica, ki je polna beljakovin in primerna tudi za vse, ki sledite KETO načinu prehranjevanja – s čim palačinke serviramo je stvar izbire, Lana je izbrala fige, za vse, ki pazimo na vnos OH-jev pa seveda obstaja kar nekaj boljših izbir – nekaj smo jih napisali v zadnjem koraku recepta. 😉

Če ne želiš mandljevih palačink z okusom po marcipanu, izberi našo visoko kvalitetno MANDLJEVO razmaščeno moko!

Naroči si jo >>

 

Recept je:

– KETO, LCHF

– BREZ LAKTOZE in BREZ mlečnih izdelkov

– BREZ GLUTENA, PALEO

– BREZ dodanega SLADKORJA

Sestavine:

Najprej:

V posodi v gladko zmes zmiksamo vse sestavine, razen mandljev v lističih. Masa, ki jo dobimo, je gosta in gladka.

Nato na zmernem ognju segrejemo ponev in pazimo, da se ponev ne segreje preveč – palačinke po tem receptu se pečejo nekoliko dlje časa na
zmernem ognju.

In nato:

V ponev z žlico ali zajemalko vlijemo manjšo količino mase tako, da se oblikuje mini palačinka okrogle oblike – maso samo vlijemo v ponev in sama se razlije v obliko palačinke. Takoj za tem, ko maso vlijemo v ponev, potresemo nekaj mandljev v lističih, potem pa palačinke počasi popečemo še na drugi strani.

Ko so palačinke pečene, jih serviramo s PAJSOTELLO, stopljeno TEMNO ČOKOLADO, jagodičevjem, smetano, skuto, JAGODNO ali MARELIČNO marmelado brez sladkorja … In uživamo v puhasti strukturi brez obresti!

Nasvet:

Če želiš res puhaste palačinke, beljake skupaj z vodo najprej zmiksaj v sneg in jim potem počasi vmešaj še vse ostale sestavine.

Kupi sestavine