Proteinska rezina s pistacijo

Proteinska rezina s pistacijo
april 9, 2019 Pajs

Zdrava in sladka proteinska bombica!

Lana iz Diabfit je za nas pripravila recept za čudovito slastno pistacijino tortico, ki te bo prepričala z okusom in tvoje telo nahranila z zdravimi beljakovinami.

Obišči Lanin Instagram za še več receptov >>

Tortica je:

– Primerna za PALEO in liberalni LCHF.

– Primerna tudi za DIABETIKE.

– BREZ dodanih sladkorjev.

– BREZ glutena.

Lana, HVALA za recept!

SESTAVINE za testo:

– 4 jajca
– 3 žlice kokosovega olja
– 10 g pecilnega praška
– 2 dcl vode
– Ščepec soli

SESTAVINE za nadev:

– 300 g grškega jogurta
– 1-2 merici proteinov
– Zdrobljena pistacija

KUPI SESTAVINE

1

Testo:

Ločimo rumenjake in beljake.

Iz beljakov stepemo sneg, preostale sestavine pa s pomočjo mešalnika zmešamo v večji posodi.

Mešanici počasi z lopatko primešamo stepen sneg. Tako pripravljen biskvit pečemo cca. 45 min na 180°C.

Pečeno testo pustimo, da se ohladi. Najbolje je, da ga postavimo v hladilnik.

2

Nadev:

Med hlajenjem testa pripravimo nadev.  Pripravimo ga tako, da grški jogurt in proteine zmiksamo v gosto zmes.

Ohlajeno testo po dolžini prerežemo na 3 enake sloje. Med sloje enakomerno namažemo nadev. Vmes po želji potresem zdrobljene koščke pistacije in po želji okrasimo s pistacijino kremo.