PAJSOTELLINI PIŠKOTI BREZ MLEČNIN - LCHF, KETO PALEO

PAJSOTELLINI PIŠKOTI BREZ MLEČNIN – LCHF, KETO PALEO
december 24, 2019 Pajs

Pajsotellini piškoti so kot nebesa … težko verjameš, da zares obstajajo 😀

Pajsotella vsebuje samo 100% NARAVNE SESTAVINE, je BREZ dodanega SLADKORJA, BREZ MLEČNIN, LCHF/KETO, PALEO in BREZ GLUTENA – točno taki pa so tudi Pajsotellini piškotki!

V njih se zdrave sestavine združijo v neverjetno fantazijo okusov, ki preprosto … prepriča – tudi v nebesa 😀

Poleg Pajsotelle smo v receptu uporabili še KOKOSOVO in MANDLJEVO razmaščeno moko, ki ju obe še do konca leta najdeš v AKCIJI >>

SESTAVINE:

– 200 g PAJSOTELLE
– 2 jajci
Po želji, glede na okus, lahko zraven dodamo še malo ERITRITOLA v prahu z magnezijem.

KUPI SESTAVINE

1

V posodi najprej natehtamo 170 g Pajsotelle.

V drugi posodi razžvrkljamo jajce, ga dodamo k Pajsotelli in dobro premešamo. Nato začnemo s počasnim dodajanjem mok in vmes ves čas mešamo. Lepo premešane sestavine zgnetemo v testo.

2

Testo ovijemo v plastično folijo ali pa ga postavimo v posodo in s folijo zavijemo celotno posodo in za približno eno uro postavimo v hladilnik.

Ko se testo ohladi, ga razpolovimo in zvaljamo v svaljek. Svaljek narežemo na manjše koščke – potrudimo se, da so čim bolj enaki. Manjše koščke med dlanmi zvaljamo v kroglice. Ko naredimo vse kroglice, z blazinico prsta kar močno pritisnemo v sredino vsake kroglice. Tako naredimo vdolbinico, ki jo bomo po koncu peke še dodatno napolnili s Pajsotello.

3

Pečico segrejemo na 165ºC in pečemo med 12 – 15 minut na pekaču, obloženem s papirjem za peko.

Pozorno spremljamo čas peke, da se piškotki ne zapečejo preveč.

Pečene piškote po vdolbinicah namažemo s preostankom Pajsotelle. Piškote lahko po želji okrasimo z narezanimi mandlji, lešniki …

Dober tek!