Razlika med VLAKNINSKO in KETO mešanico za pizzo

VLAKNINSKI pizza mix ali KETO PIZZA? Kateri izdelek naj izberem? Odkar smo na spletne poličke dodali našo mešanico za KETO PIZZO nas pogosto sprašujete, po čem se razlikuje od že obstoječega vlakninskega pizza mix-a … Da ne bo več dilem, katerega izbrati, smo pripravili kratek zapis, v katerem razložimo bistvene razlike. Vabljeni k branju – […]
ODGOVARJAMO na najpogostejša vprašanja glede LCHF PEKE

LCHF/KETO peka zaradi svojih posebnosti, ki so posledica specifičnega obnašanja LCHF/KETO sestavin, vsaj na začetku marsikomu povzroča nemalo sivih las. Da bolj in manj izkušenim malo olajšamo zagate, s katerimi se pri ustvarjanju receptov srečujete, smo se odločili, da vam kratko in jasno odgovorimo na nekaj najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavljate. 1. Zakaj iz […]
LCHF NI samo mandljeva moka!

Vsi jo obožujemo, je največkrat uporabljena moka v LCHF/KETO receptih, uporabljamo jo lahko za slano in sladko, njen nežen okus po mandljih pa prevzame vse, ki jo poskusijo, a vendar: LCHF NI samo mandljeva razmaščena moka! Kljub vsem pozitivnim lastnostim mandljeve moke in relativno nevtralnega okusa, se nam le-ta lahko (kot vsa ostala živila na […]
RAZLIKA med mletimi oreščki in razmaščenimi mokami

Mleti oreščki in semena ali … njihova razmaščena moka? Takole je na stvari: Velikokrat slišimo, da so razmaščene moke iz semen in oreščkov popolnoma nepotrebne, saj so v bistvu nič drugega, kot drugo ime za mlete oreščke oz. semena, ki jih lahko kupimo na vsakem vogalu. A temu ni čisto tako, med omenjenima tipoma izdelkov […]