ODGOVARJAMO na najpogostejša vprašanja glede LCHF PEKE

LCHF/KETO peka zaradi svojih posebnosti, ki so posledica specifičnega obnašanja LCHF/KETO sestavin, vsaj na začetku marsikomu povzroča nemalo sivih las. Da bolj in manj izkušenim malo olajšamo zagate, s katerimi se pri ustvarjanju receptov srečujete, smo se odločili, da vam kratko in jasno odgovorimo na nekaj najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavljate. 1. Zakaj iz […]
LCHF NI samo mandljeva moka!

Vsi jo obožujemo, je največkrat uporabljena moka v LCHF/KETO receptih, uporabljamo jo lahko za slano in sladko, njen nežen okus po mandljih pa prevzame vse, ki jo poskusijo, a vendar: LCHF NI samo mandljeva razmaščena moka! Kljub vsem pozitivnim lastnostim mandljeve moke in relativno nevtralnega okusa, se nam le-ta lahko (kot vsa ostala živila na […]
RAZLIKA med mletimi oreščki in razmaščenimi mokami

Mleti oreščki in semena ali … njihova razmaščena moka? Takole je na stvari: Velikokrat slišimo, da so razmaščene moke iz semen in oreščkov popolnoma nepotrebne, saj so v bistvu nič drugega, kot drugo ime za mlete oreščke oz. semena, ki jih lahko kupimo na vsakem vogalu. A temu ni čisto tako, med omenjenima tipoma izdelkov […]