OREHOVA POTICA BREZ OGLJIKOVIH HIDRATOV

Samo nekaj minut dela in že je pred tabo čisto prava brezhidratna potička!

Podrsaj med sličicami za HRANILNE VREDNOSTI >>

Idealna za vse, ki imate radi DOMAČE in zdrave dobrote, hkrati pa v kuhinji ne želite preživeti neskončno količino časa.
Recept je tako ENOSTAVEN, da lahko pri njem sodelujejo tudi otroci! 🙂

 

Skrivnost njene BREZHIDRATNOSTI? Vlakninski muffin mix z okusom VANILIJE >>

 

Pajs brez obresti brezhidratna potička je:
– BREZ sladkorja.
– BREZ glutena.
– BREZ OH-jev v testu.
– LCHF, KETO
– Primerna tudi za vegetarijance in diabetike.

Če namesto navadnih uporabiš kokosovo mleko in kokosovo smetano pa lahko v njej uživaš tudi če se prehranjuješ po PALEO

Sestavine za testo:

Sestavine za nadev:

POSTOPEK za pripravo testa:

Biskvit pripravimo po navodilih na embalaži vlakninskega muffin mix-a z okusom vanilije – vse potrebne sestavine so tudi navedene med sestavinami za testo v opisu recepta.

Na deklaraciji izdelka je zapisano, da potrebujemo 370 ml (rastlinskega) mleka, mi smo za še boljši okus potičke to nadomestili z mešanico sladke smetane in vode.

Najboljše je, da vse sestavine za testo zmešamo z lopatko in to kar na roko. Ko se sestavine med seboj povežejo, dobimo kompaktno maso, ki jo nato med dvema papirjema za peko razvaljamo v testo. Čim tanjše ko zvaljamo, tem lepša bo naša potička.

POSTOPEK za pripravo nadeva:

Najprej zmešamo beljake v prahu in vodo, potem pa nadaljujemo z dodajanjem ostalih sestavin. Mešamo, dokler vse sestavine niso fino povezane med seboj.

Nadev lahko poskusimo, da vidimo če nam ustreza po sladkosti in vsebnosti ruma. Po potrebi ga nato dodatno sladkamo / dodamo več ruma …

Iz testa in nadeva v potičko:

Pripravljen nadev enakomerno namažemo na prej razvaljan biskvit, nato pa vse skupaj kot rolado zvijemo v potičko.

Pečemo 30 minut v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 170°C. Čas peke se lahko razlikuje glede na vrsto pečice.

Pečeno potičko pustimo v izklopljeni pečici počivati še kakšnih 5 minut, nato pa jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi, šele nato jo začnemo pajsati.

Pa dober tek!