OREHOV SHORTCAKE Z JAGODIČEVJEM - LCHF & KETO

OREHOV SHORTCAKE Z JAGODIČEVJEM – LCHF & KETO
julij 11, 2019 Pajs

Čudovita poletna sladica, ki te ne bo razočarala!

Tudi postopek priprave je popolnoma prilagojen vročim temperaturam in od tebe ne bo zahteval veliko energije 🙂

Osnova za pecivo je OREHOVA RAZMAŠČENA MOKA, ki je zdaj AKCIJI v 2+1 GRATIS >>

Recept je z nami delila Sara Mariee – ustvarjalka vrhunskih zdravih mojstrovin, ki jih redno objavlja na svojem Instagramu. Klikni TUKAJ, če želiš, da se ti pocedijo sline 😀

Recept je primeren za LCHF, KETO, diabetike, vegetarijance in vse, ki vam je mar, s čim hranite svoje telo 🙂

SESTAVINE:

– 3 jajca
– 1 dcl (rastlinskega) mleka
– 100 g ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM (Lahko manj!)
– 100 g masla (sobne temperature)
– 1 noževa konica BURBONSKE VANILIJE v prahu
– 1 čajna žlička MOKE INDIJSKEGA TRPOTCA
– 3 čajne žličke pecilnega praška
– 1 čajna žlička kisa
– jagodičevje

KUPI SESTAVINE

1

Najprej zmešamo maslo in eritritol. Mešamo, dokler ne dobimo fine kremaste strukture, nato enega za drugim vmešamo še rumenjake, dodamo mleko, na koncu pa še orehovo moko s pecilnim praškom in kis.

Beljake stepemo v sneg in jih počasi dodamo mešanici.

Maso prestavimo v pripravljen pekač, obložimo z jagodičevjem po izbiri in pečemo 30 minut na 180°C.

Ohlajeno pecivo razrežemo in po želji potresemo z eritritolom.