NAJBOLJŠI LCHF KROFI
Končno nam je uspelo!
Imamo recept za najboljše LCHF & KETO krofe, ki ti bodo 100% uspeli. Vsebujejo samo zdrave sestavine in so hkrati tako okusni, da maškare ne bodo ugotovile razlike. 😉
Podrsaj med sličicami za HRANILNE VREDNOSTI >>
Krofi so:
– BREZ glutena.
– BREZ mlečnin.
– BREZ nepotrebnih OH-jev.
– LCHF, KETO, FIT.
– Primerni tudi za vegetarijance in diabetike.
Privošči si vse sestavine zanje SKUPAJ in PRIHRANI 20% >>
Sestavine za 9 krofov:
240 g vode
57 g kokosove maščobe
25 g ERITRITOLA V PRAHU z magnezijem
30 g KOKOSOVE razmaščene moke
65 g SEZAMOVE razmaščene moke
2 ČŽ INDIJSKEGA TRPOTCA
1 ČŽ KONJAK moke
2 srednje veliki jajci
Ščepec HIMALAJSKE SOLI
1 ČŽ BURBONSKE VANILIJE v prahu
1/2 ČŽ pecilnega praška
MARELIČNA MARMELADA BREZ OBRESTI (za nadev)
ERITRITOL V PRAHU z magnezijem (za posip)
Najprej:
V loncu na nižjem ognju segrevamo vodo, kokosovo maščobo in eritritol v prahu, dokler ne začne rahlo vreti.
Ko zavre, dodamo sol, kokosovo, sezamovo in konjak moko ter indijski trpotec. Zmanjšamo ogenj in mešamo s silikonsko lopatico, dokler se masa ne poveže v kepo in se odlepi od robov – to traja nekje do 2, 3 minute.
Zmes prestavimo v posodo, kjer jo pustimo počivati 5-10 minut oz. dokler se ne ohladi na sobno temperaturo. Po 5. minutah hlajenja obrnemo zmes okoli, da se ohladi tudi spodnja stran.
Dodamo jajci in vaniljo ter s pomočjo ročnega mešalnika mešamo 2 minuti na srednji hitrosti. Dodamo še pecilni prašek in premešamo.
Zmes pustimo stati 15 minut na pultu, medtem pa segrejemo pečico na 215°C.
Nato:
Maso predevamo v vrečko za dekoriranje in odmerimo 9 kupčkov na pekač, obložen s papirjem za peko. Lahko si pomagamo tudi z žlico, namesto z vrečko.
Odmerjene kupčke s pomočjo rahlo navlaženih rok oblikujemo v okrogle krofe. Krofi med peko malo narastejo, ampak večinoma obdržijo svojo prvotno obliko, zato jih pred peko lepo oblikujemo.
Postavimo v segreto pečico in pečemo 15 minut. Nato znižamo temperaturo na 175°C in pečemo še 15 minut.
Krofe po peki pustimo še 5 minut na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetko za hlajenje.
In na koncu:
Ohlajene napolnite z marelično marmelado in posujte z eritritolom v prahu.
Za ocvrte krofe:
Krofe lahko cvremo tudi v kokosovi maščobe. Namesto z dekorirno vrečko oblikujemo krofe z rahlo navlaženimi rokami. V kolikor se masa ne oblikuje lepo, dodamo še eno čajno žličko indijskega trpotca in pustimo maso stati 5 minut, nato pa oblikovane krofe ocvremo v vročem kokosovem olju, par minut na vsaki strani oz. dokler niso pečeni. Dober tek!