NAJBOLJŠI LCHF KROFI


Končno nam je uspelo!

Imamo recept za najboljše LCHF & KETO krofe, ki ti bodo 100% uspeli. Vsebujejo samo zdrave sestavine in so hkrati tako okusni, da maškare ne bodo ugotovile razlike. 😉

 

Podrsaj med sličicami za HRANILNE VREDNOSTI >>

 

Krofi so:

– BREZ glutena.

– BREZ mlečnin.

– BREZ nepotrebnih OH-jev.

– LCHF, KETO, FIT.

– Primerni tudi za vegetarijance in diabetike.

Sestavine za 9 krofov:

Najprej:

V loncu na nižjem ognju segrevamo vodo, kokosovo maščobo in eritritol v prahu, dokler ne začne rahlo vreti.
Ko zavre, dodamo sol, kokosovo, sezamovo in konjak moko ter indijski trpotec. Zmanjšamo ogenj in mešamo s silikonsko lopatico, dokler se masa ne poveže v kepo in se odlepi od robov – to traja nekje do 2, 3 minute.

Zmes prestavimo v posodo, kjer jo pustimo počivati 5-10 minut oz. dokler se ne ohladi na sobno temperaturo. Po 5. minutah hlajenja obrnemo zmes okoli, da se ohladi tudi spodnja stran.

Dodamo jajci in vaniljo ter s pomočjo ročnega mešalnika mešamo 2 minuti na srednji hitrosti. Dodamo še pecilni prašek in premešamo.
Zmes pustimo stati 15 minut na pultu, medtem pa segrejemo pečico na 215°C.

Nato:

Maso predevamo v vrečko za dekoriranje in odmerimo 9 kupčkov na pekač, obložen s papirjem za peko. Lahko si pomagamo tudi z žlico, namesto z vrečko.

Odmerjene kupčke s pomočjo rahlo navlaženih rok oblikujemo v okrogle krofe. Krofi med peko malo narastejo, ampak večinoma obdržijo svojo prvotno obliko, zato jih pred peko lepo oblikujemo.

Postavimo v segreto pečico in pečemo 15 minut. Nato znižamo temperaturo na 175°C in pečemo še 15 minut.

Krofe po peki pustimo še 5 minut na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetko za hlajenje.

In na koncu:

Ohlajene napolnite z marelično marmelado in posujte z eritritolom v prahu.

Za ocvrte krofe:

Krofe lahko cvremo tudi v kokosovi maščobe. Namesto z dekorirno vrečko oblikujemo krofe z rahlo navlaženimi rokami. V kolikor se masa ne oblikuje lepo, dodamo še eno čajno žličko indijskega trpotca in pustimo maso stati 5 minut, nato pa oblikovane krofe ocvremo v vročem kokosovem olju, par minut na vsaki strani oz. dokler niso pečeni. Dober tek!