MINI MARMORNI KOLAČKI IZ ZELENE BANANINE MOKE


Slastni nizkohidratni marmorni kolački BREZ GLUTENA in BREZ dodanega sladkorja!

 

Skrivnost recepta? ZELENA BANANINA MOKA! Ta vsebuje OH-je v obliki ODPORNEGA ŠKROBA – njegova glavna značilnost je, da ne povzroča nenadnih dvigov sladkorja v krvi, ampak se sprošča počasi. Na telo ima enak učinek kot vlaknine, tako da dejansko ti OH-ji potujejo “skozi nas” in jih telo ne absorbira. Več o zeleni bananini moki lahko prebereš TUKAJ >>

 

Recept je BREZ GLUTENA, BREZ dodanega SLADKORJA, primeren za diabetike, z lahkoto pa ga lahko vključiš tudi v svoj LCHF jedilnik.

Sestavine:

Samo en korak:

V veliki posodi skupaj zmešamo maslo, jajca in eritritol. Dodamo še mleko, pecilni prašek ter zeleno bananino moko.

Dobro premešamo, da so vse sestavine enakomerno razporejene, nato pa maso razdelimo na dva dela. V en del dodamo kakav in po potrebi še malo mleka.

Masi izmenično vlivamo v mini modelčke za marmorne kolačke. Pečemo 20 minut na 180°C.

Po želji jih okrasimo, lahko jih prelijemo s temno čokolado brez sladkorja. Dober tek!

Kupi sestavine