Mehiška TACO tortilja (LCHF, KETO in PALEO)

Mehiški TACO (LCHF, KETO in PALEO)
junij 3, 2018 tadej

Zlata lanena razmaščena moka je odlična tudi za pripravo TACO tortilj! Seveda po načelih LCHF, KETO ali PALEO prehrane.

Zlata lanena razmaščena moka poda taco tortiljam pristen okus in odlično strukturo.

1,2,3, in LCHF, KETO, PALEO – mehiške TACO tortilje so že spečene. Navdušile bodo prav vse, ki se zdravo prehranjujete in izogibate odvečnim ogljikovim hidratom, ter moki oz. glutenu.

  • Poleg tega so pa TACO tortilje še:
  • brez mlečnin,
  • brez dodanega sladkorja,
  • brez glutena,
  • brez laktoze in
  • seveda tudi brez pšenične moke!

SESTAVINE

 

 160 g zlate lanene moke

 20 g lanenih semen
 1,20 dcl vroče vode
 1 žlica olivnega olja
 1 žlica moke indijskega trpotca
 Sol

KUPI SESTAVINE

2

Vse sestavine zmešamo in dobljeno maso pustimo počivat 5 minut.

2

Maso razvaljamo med dvema papirjema za peko v okroglo obliko in jo spečemo v ponvi, kot palačinko, na obeh straneh. Ponev ni potrebno namastiti.

Pečeno palačinko oz. taco nadevamo z nadevom po želji in ga s pomočjo zobotrebca upognemo v taco obliko.

 

Hvala Tini iz kozmetičnega salona OAZA LEPOTE, za super recept! 🙂