MASLENA ŠTRUČKA iz brezhidratne mešanice za peko - LCHF & KETO

MASLENA ŠTRUČKA iz brezhidratne mešanice za peko – LCHF & KETO
avgust 27, 2019 Pajs

Maslena štručka BREZ OGLJIKOVIH HIDRATOV!

Recept je z nami delila naša stranka Mojca, je recept ustvarila s pomočjo naše priljubljene mešanice za BREZHIDRATNO PEKO.

Maslena štručka je:

– Primerna za LCHF in KETO.

– BREZ glutena.

– BREZ sladkorja.

– Primerna tudi za diabetike.

Mojca, hvala za recept!

 

SESTAVINE:

– 3 jajca
– 40 g olivnega olja
– Poravnana žlička vinskega kamna
– 2,2 dcl vode
HIMALAJSKA sol (po okusu)

Dodatno:

– maslo
– začimbe po želji (ČESEN, SOL …)

KUPI SESTAVINE

1

Vse sestavine za testo dobro premešamo. Najprej mešamo z lopatko, nato si pomagamo z rokami. Mešamo, dokler niso vse sestavine enakomerno razporejene, struktura mase pa čvrsta in enotna.

Maso oblikujemo v kepo in jo pustimo počivati 20 minut.

Po 20. minutah oblikujemo bageto in pečemo 20-25 minut na 180°C.

2

V ohlajeno bageto naredimo nekaj zarez, ki jih namažemo z zelišnim maslom.

Zeliščno maslo pripravimo tako, da maslu na sobni temperaturi, dodamo začimbe:  (npr. mleti česen, sol, mešanico začimb za skuto in mešanico začimb za solato) ter vse dobro pretlačimo in premešamo.

Dober tek!