LCHF MARMORNI KOLAČ


Slastni LCHF MARMORNI KOLAČ!

Idejo za recept je z nami delila LCHF navdušenka Bernarda, ki jedi rada malo priredi po svoje in s tem jedem doda pravo osebno noto.

Tokrat je naš recept za KETO POUND CAKE preuredila tako, da je iz njega nastal pravi MARMORNI KOLAČ, ki ustreza vsem LCHF in KETO smernicam prehranjevanja.

Bernarda, hvala za recept!

Kolač je IZVRSTEN, še boljši kot tisti, narejen iz “normalnih” sestavin! <3

Osnovna sestavina je razmaščena MANDLJEVA MOKA Pajs brez obresti, ki ima, v primerjavi z ostalimi na tržišču, NAJNIŽJO VSEBNOST OH-jev na 100 g >>

Najprej:

Osnovno maso pripravimo po TEM RECEPTU (edina razlika je v količini uporabljene soli).

Ko je masa dobro premešana, jo del odvzamemo in prestavimo v drugo posodo. V tej posodi zraven primešamo še sestavine za temnejši del kolača in mešamo, dokler tudi ta del mase ni enotne strukture.

*Koliko mase bomo odvzeli je čisto odvisno od tega, kakšno razmeje med temnim in svetlim delom želimo v našem kolaču. 🙂

In nato še:

V nameščen pekač najprej enakomerno razporedimo svetlo maso, nadnjo pa položimo še temnejšo in po želji vse skupaj čisto narahlo premešamo z lopatko – pazimo, da ne dosežemo dna, in da ne premešamo preveč, saj želimo ohraniti razliko v barvi plasti. 🙂

Kolač pečemo cca. 40 minut na 170°C. Dober tek!

Sestavine za osnovo:

Sestavine za temno plast: