LCHF MARMORNI KOLAČ


Slastni LCHF MARMORNI KOLAČ – kolač je IZVRSTEN, še boljši kot tisti, narejen iz “normalnih” sestavin! <3

 

Osnovna sestavina je razmaščena MANDLJEVA MOKA Pajs brez obresti, ki ima, v primerjavi z ostalimi na tržišču, NAJNIŽJO VSEBNOST OH-jev na 100 g.

>>Podrsaj med sličicami za HRANILNE VREDNOSTI >>

 

Če si se naveličal/a okusa mandljeve moke, jo lahko v receptu brez problema zamenjaš z LEŠNIKOVO ali OREHOVO moko!

Sestavine za osnovo:

Sestavine za temno plast:

Najprej:

V manjši posodi najprej premešamo suhe sestavine (moka, sol, pecilni prašek). V drugi, večji posodi pa z ročnim mešalnikom zmešamo najprej maslo (sobne temperature) in eritritol, nato dodamo še kremni sir in jajca – eno po eno, dokler niso vsa lepo vmešana v maso. V večjo posodo postopoma dodajamo suhe sestavine in dobro premešamo.

Ko je masa dobro premešana, je del odvzamemo in prestavimo v drugo posodo. V tej posodi zraven primešamo še sestavine za temnejši del kolača in mešamo, dokler tudi ta del mase ni enotne strukture.

*Koliko mase bomo odvzeli je čisto odvisno od tega, kakšno razmerje med temnim in svetlim delom želimo v našem kolaču. 🙂

In nato še:

V nameščen pekač najprej enakomerno razporedimo svetlo maso, nadnjo pa položimo še temnejšo in po želji vse skupaj čisto narahlo premešamo z lopatko – pazimo, da ne dosežemo dna, in da ne premešamo preveč, saj želimo ohraniti razliko v barvi plasti. 🙂

Kolač pečemo cca. 40 minut na 170°C. Dober tek!

Nasvet:

Namesto mandljeve lahko v receptu uporabimo tudi LEŠNIKOVO ali OREHOVO razmaščeno moko.

TUKAJ te čaka 40% POPUST na obe skupaj >>