LOW CARB TWIX


V sodelovanju z LCHF od A do Ž smo naredili low carb TWIX rezine – ploščice BREZ MLEČNIN.

Ta TWIX vsebuje ZELO MALO OH-jev, je BREZ dodanega SLADKORJA in BREZ MLEČNIN, zahvaljujoč našim super sestavinam pa po okusu zlahka konkurira originalnim čokoladicam 😉

Prisegaš na BIO? Izkoristi 15% POPUST na BIO mandljevo razmaščeno moko >>

 

Recept je:

  • BREZ GLUTENA
  • BREZ dodanega SLADKORJA
  • BREZ MLEČNIN
  • LCHF, KETO
  • PALEO/VEGANSKI 

Sestavine za piškot:

*Po potrebi (če je masa presuha) dodamo malo mlačne vode. Sestavine zadostujejo za pekač velikosti 19×19 cm.

Sestavine za karamelo:

  • 130 g kremastega arašidovega masla

*Lahko nadomestimo s katerimkoli maslom iz oreškov.

Sestavine za preliv:

Za piškotek:

Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Testo nežno pritisnemo v model, ki ga pred tem obložimo s papirjem za peko. Pečemo 10-12 minut na 165°C.

Za karamelo:

Na šibkem ognju stopimo arašidovo maslo, kokosovo maščobo, eritritol, vanilijo in sol, pri čemer ves čas mešamo, da dobimo gladko kremo.

Kremo prelijemo preko piškotka in vse skupaj postavimo za eno uro v zmrzovalnik, da se strdi.

Za preliv:

Stopimo čokolado in kokosovo maščobo ter jo polijemo po ohlajeni karameli. Ko se čokolada začne strjevati, po vrhu posujemo še malo soli.

Dober tek!