FIT PISTACIJEVA PITA BREZ SLADKORJA in MLEČNIN


Si že kdaj pistacijevo pito?

Zdaj imaš priložnost, da jo poskusiš v FIT LOW CARB verziji BREZ dodanega SLADKORJA, BREZ MLEČNIN in BREZ GLUTENA!

Seveda je nujna sestavina recepta naša PREMIUM PISTACIJA – namaz, ki vsebuje LE in SAMO izbrane pistacije premium kvalitete, ki smo jih s skrbnim postopkom zmleli v maslo krasnega okusa. Poskusi ga tudi ti >>

Pita je:

– FIT, NIZKOHIDRATNA

– BREZ GLUTENA in BREZ MLEČNIN

– BREZ dodanega SLADKORJA

– VEGANSKA

 

Iz naših sestavin jo je pripravila Ana.

Sestavine za testo:

Sestavine za kremo:

Samo en korak:

Osnove se lotimo tako, da vse suhe sestavine zmešamo v posodi in jim dodamo še mleko ter stopljeno kokosovo olje s premium pistacijo. Vse skupaj dobro premešamo in maso enakomerno razporedimo na dno posode za pito – če se zdi presuha, ji pred tem dodamo še malo mleka. Pečemo 5 minut na 200°C 5 minut in ohladimo.

Segrejemo kokosovo mleko – pazimo, da ne zavre. Dodamo eritritol, premešamo, da se stopi in odstavimo z ognja. Dodamo še premium pistacijo in dobro premešamo. Čisto na koncu dodamo agar agar po navodilih, ki so na vrečki.

Zmes vlijemo v ohlajeno osnovo za pito in postavimo v hladilnik za 4 ure. Pito premažemo z dobro žlico premium pistacije, ki smo jo segreli skupaj z žličko kokosovega olja, in postavimo nazaj v hladilnik za 15 minut. Dekoriramo po želji in postrežemo. Dober tek!