LOW CARB OCVRTI BEZGOVI CVETOVI - BREZ MLEČNIN


Veš, da lahko zeleno bananino moko uporabiš tudi za cvrtje?

Samomama Emanuela je z njeno pomočjo ocvrla sveže bezgove cvetove, lahko pa  po tem receptu lahko cvreš tudi sir, zelenjavo ali karkoli drugega ti želodček poželi.

 

Zelena bananina moka vsebuje OH-je v obliki ODPORNEGA ŠKROBA – njegova glavna značilnost je, da ne povzroča nenadnih dvigov sladkorja v krvi, ampak se sprošča počasi. Na telo ima enak učinek kot vlaknine, tako da dejansko ti OH-ji potujejo “skozi nas” in jih telo ne absorbira. Več o zeleni bananini moki lahko prebereš TUKAJ >>

Recept je BREZ GLUTENA, BREZ MLEČNIN, BREZ dodanega SLADKORJA, primeren za diabetike, z lahkoto pa ga lahko vključiš tudi v svoj LCHF jedilnik.

Sestavine:

*Če bomo delali sladko različico.

Samo en korak:

Bezgove cvetove pregledamo in odstranimo nečistoče. Iz ostalih sestavin naredimo gladko maso in jo pustimo počivati pol ure. V ponvi segrejemo maščobo. Bezgov cvet primemo za ‘pecelj’ in cvet namočimo v maso ter damo na vročo ponvico. Medtem ko se peče, odstrižemo pecelj in nato obrnemo.

Postrežemo kot prilogo, če pa smo maso sladkali z eritritolom pa kot sladico. Dober tek!

Kupi sestavine