LOW CARB OCVRTI BEZGOVI CVETOVI


Tudi ocvrte dobrote si lahko privoščiš na zdravju prijazen način!

Recept je nastal v sodelovanju z Natašo iz never2late4you in, če paziš na vnos OH-jev, se izogibaš glutenu in ne vidiš pomena v dodajanju sladkorja v domače recepte, potem ga zagotovo moraš preizkusiti. Po tem receptu lahko cvreš tudi sir, zelenjavo ali karkoli drugega ti želodček poželi in se samo bezgovih cvetov, seveda. 🙂

 

Skrivnost recepta? ZELENA BANANINA MOKA! Ta vsebuje OH-je v obliki ODPORNEGA ŠKROBA – njegova glavna značilnost je, da ne povzroča nenadnih dvigov sladkorja v krvi, ampak se sprošča počasi. Na telo ima enak učinek kot vlaknine, tako da dejansko ti OH-ji potujejo “skozi nas” in jih telo ne absorbira. Več o zeleni bananini moki lahko prebereš TUKAJ >>

 

Recept je BREZ GLUTENA, BREZ dodanega SLADKORJA, primeren za diabetike, z lahkoto pa ga lahko vključiš tudi v svoj LCHF jedilnik.

Sestavine:

Samo en korak:

Najprej z ročnim mešalnikom zmešamo jajci in ABC sirček. Dodamo sladko smetano, še malo premešamo, nato pa počasi dodajamo zeleno bananino moko in ves čas dobro mešamo, da se izognemo nastanku grudic. Na koncu dodamo še eritritol.

V ponvi segrejemo olje. Bezgove cvetove pomočimo v pripravljeno zmes in jih polagamo v vroče olje, pečemo pa jih na zmernem ognju cca. 2 minuti na vsaki strani. Serviramo jih s sladko smetano. Dober tek!

Kupi sestavine