LOW CARB BELJAKOVINSKI MOUSSE


Puhasti mousse, v katerem lahko uživaš brez slabe vesti? Ja, prosim!


Še dobro, da nam je Katrin iz @hranazaptičke priskrbela recept! Ta super puhasti mousse je NIZKOHIDRATNI in BREZ GLUTENA, hkrati pa predstavlja še kakovostni vir beljakovin! Vse to ob slastnemu čokoladnemu okusu, ki se mu ne bodo mogli upreti niti sladkorja navajeni čokoholiki – naš mousse je seveda čisto brez dodanega sladkorja!

Za njegovo pripravo je Katrin uporabila naše VEGANSKE ČOKOLADNE BELJAKOVINE, ki so narejene iz celih kaljenih zrn fermentiranega rjavega riža, s čimer zagotavljajo optimalno aminokislinsko sestavo, sladili pa smo jih samo z naravnim eritritolom. Več o njih si lahko prebereš na tej povezavi >>

Recept je:

  • NIZKOHIDRATNI

  • BREZ MLEČNIN, VEGANSKI

  • BREZ GLUTENA

  • PALEO

  • Primeren za DIABETIKE

Sestavine:

*Ali katerega drugega masla iz oreščkov.

  • 60 ml (rastlinskega) jogurta

Samo en korak:

Zmešamo vse sestavine, razen jogurta, in kremo postavimo v hladilnik, da se malo strdi. Postrežemo z jogurtom in po želji posujemo še s kakavom v prahu.