Če imate težave pri oddaji naročila nas pokličite na +386/69 968 991 ali pišite na info@pajsbrezobresti.si

LCHF TORTICA Z OREHOVO MOKO

LCHF TORTICA Z OREHOVO MOKO
junij 26, 2019 Pajs

Sadna torta, kot se šika!

Podlago smo naredili iz kombinacije kokosove in orehove razmaščene moke, na vrhu pa smo tortico okrasili s čudovitim prelivom iz gozdnih sadežev.

Recept je nastal v sodelovanju z osebno trenerko Ano, ki je na svojem portalu fitsem.si ustvarila pravo zakladnico zanimivih vsebin s področja zdravja, prehrane in gibanja.

OREHOVA TORTICA Z GOZDNIMI SADEŽI je BREZ GLUTENA in BREZ dodanih SLADKORJEV, primerna za LCHF/KETO način prehranjevanja in vse tiste, ki v svojem življenju sprejemate FIT ODLOČITVE!

SESTAVINE za biskvit:

– 4 jajca
– 40 g masla
– 200 ml navadnega tekočega jogurta

SESTAVINE za preliv:

– 300 g (zamrznjenih) gozdnih sadežev
– 3 dcl vode
– 1 zavitek želatine v prahu

KUPI SESTAVINE

1

Najprej pripravimo biskvit:

Ločimo rumenjake in beljake in beljake stepemo. K rumenjakom primešamo vse sestavine za pripravo biskvita. Dobro premešamo z električnim mešalnikom ter jim na koncu s silikonsko lopatico primešamo s silikonsko lopatico primešamo še stepene beljake.

Maso  v namaščenem tortnem pekaču pečemo 30 min na 180°C.

 

2

Med peko biskvita lahko pripravimo preliv:

Najprej pripravimo želatino po postopku, ki je napisan na embalaži (4 žlice vode pomešamo z želatino v prahu in počakamo 10 min, da nabrekne).

Gozdne sadeže, vodo in eritritol damo v kozico in segrevamo na nizkem ognju (ne sme zavreti). Ko je želatina pripravljena, jo primešamo k prelivu iz gozdnih sadežev. Dobro premešamo, da se želatina raztopi in enakomerno pomeša v preliv iz gozdnih sadežev.

3

Ko je biskvit pečen, počakamo, da se malo ohladi. Nato po biskvitu prelijemo še topel preliv iz gozdnih sadežev in postavimo v hladilnik, da se preliv strdi. Tortica je pripravljena – dober tek!