SOČNA LCHF KOKOSOVA POTICA


Tradicionalna jed z netradicionalnim nadevom in BREZ tradicionalnih hranilnih vrednosti.

Za sodelovanje pri kreiranju recepta se zahvaljujemo Mojci iz Jumpers!

Preseneti in navduši svoje domače z malo drugačno potico! Narejena po LCHF smernicah bo naša potica s sočnim nadevom dodala posebno čarobnost tvojim praznikom.

Kokosova potica je:

  • BREZ GLUTENA,

  • BREZ LAKTOZE,

  • BREZ DODANIH SLADKORJEV,

  • 100% LCHF in KETO,

  • primerna tudi za DIABETIKE in VEGETARIJANCE.

Sestavine za testo:

Sestavine za nadev:

  • 300 ml kokosove smetane

*Če nimamo težav z laktozo, lahko uporabimo tudi navadno sladko smetano.

Najprej pripravimo testo:

Najprej posebej zmešamo 2 jajci z eritritolom.

Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih stepemo v sneg. Snegu nato dodamo mešanico jajc z eritritolom ter mandljevo moko in z metlico ročno vse skupaj nežno mešamo.

Pripravljeno maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Maso porazdelimo kot za rolado in jo na 180°C pečemo 10-15 minut oz. do zlato rumene barve.

Pečeno testo vzamemo iz pečice, zvijemo ter pokrijemo s krpo.

Nato nadev:

Smetano stepamo približno 3 minute, nato ji dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo.

Testo nežno odvijemo in premažemo z nadevom. Pri tem si ga nekaj pustimo za dekoracijo.

In na koncu:

Potičko skrbno zvijemo in jo za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Če smo nestrpni, lahko čas počivanja skrajšamo na 3o minut! 🙂

Sočno potičko lahko posipamo z eritritolom v prahu ter serviramo s preostankom nadeva. Dober tek!

Kupi sestavine