SOČNA LCHF KOKOSOVA POTICA
Tradicionalna jed z netradicionalnim nadevom in BREZ tradicionalnih hranilnih vrednosti.
Za sodelovanje pri kreiranju recepta se zahvaljujemo Mojci iz Jumpers!
Preseneti in navduši svoje domače z malo drugačno potico! Narejena po LCHF smernicah bo naša potica s sočnim nadevom dodala posebno čarobnost tvojim praznikom.
Kokosova potica je:
BREZ GLUTENA,
BREZ LAKTOZE,
BREZ DODANIH SLADKORJEV,
100% LCHF in KETO,
primerna tudi za DIABETIKE in VEGETARIJANCE.
Sestavine za testo:
120 g razmaščene MANDLJEVE moke
19 g BELJAKOV v prahu + 170 ml vode
2 jajci
1 JŽ ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM
1,5 ČŽ pecilnega praška
Sestavine za nadev:
300 ml kokosove smetane
*Če nimamo težav z laktozo, lahko uporabimo tudi navadno sladko smetano.
250 g skute brez laktoze
Burbonska VANILIJA v prahu (po okusu)
3-5 JŽ ERITRITOLA v prahu Z MAGNEZIJEM
Najprej pripravimo testo:
Najprej posebej zmešamo 2 jajci z eritritolom.
Beljake v prahu zmešamo z vodo in jih stepemo v sneg. Snegu nato dodamo mešanico jajc z eritritolom ter mandljevo moko in z metlico ročno vse skupaj nežno mešamo.
Pripravljeno maso vlijemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Maso porazdelimo kot za rolado in jo na 180°C pečemo 10-15 minut oz. do zlato rumene barve.
Pečeno testo vzamemo iz pečice, zvijemo ter pokrijemo s krpo.
Nato nadev:
Smetano stepamo približno 3 minute, nato ji dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo.
Testo nežno odvijemo in premažemo z nadevom. Pri tem si ga nekaj pustimo za dekoracijo.
In na koncu:
Potičko skrbno zvijemo in jo za 1-2 uri postavimo v hladilnik. Če smo nestrpni, lahko čas počivanja skrajšamo na 3o minut! 🙂
Sočno potičko lahko posipamo z eritritolom v prahu ter serviramo s preostankom nadeva. Dober tek!