LCHF SLADOLEDNI UNICORN BREZ MLEČNIN

LCHF SLADOLEDNI UNICORN BREZ MLEČNIN
junij 27, 2019 Pajs

Samorogi obstajajo! Dokaz za njihov obstoj je ta magična LCHF sladoledna unicorn sladica, ki NE VSEBUJE LAKTOZE.

Večbarvna sladoledna poslastica v kozarčkih je tako fantastično dobra in lepa, da skoraj ne moremo verjeti, da:

– je BREZ dodanih SLADKORJEV,

– NE VSEBUJE NE GLUTENA NE MLEČNIN,

– je 100% LCHF, KETO, PALEO

– in tudi diabetikom prijazna.

Magična poletna poslastica, ki si jo brez slabe vesti privoščiš kadarkoli! 🙂 

Recept je nastal v sodelovanju z Mojco iz Jumpers.si

SESTAVINE za 5 kozarcev:

– 200 g beljakov

– 50-60 g ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM

Za KREMNI del:

– 300 ml kokosovega mleka

– 1 čž KONJAK MOKE

– 1 čž BURBONSKE VANILIJE v prahu

– 3 jž ERITRITOLA v prahu z MAGNEZIJEM

 

Kot barvilo uporabimo jagodno in borovničevo marmelado brez sladkorja, ki smo ju brez kuhanja naredili po TEM RECEPTU.

KUPI SESTAVINE

1

Najprej naredimo peno:

Beljake stepemo v trdo peno, dodamo eritritol v prahu in z mešalnikom stepamo do zelo močnega snega oz. pene.

Nato si pripravimo kremo:

Mleko, vanilijo in eritritol zmešamo v mešalniku, dodamo konjak moko in mešamo, dokler ne dobimo goste konsistence.

In za marmeladi, ki ju bomo uporabili za barvilo:

Vzamemo 250 g odtaljenih ali svežih borovnic/jagod. Marmelado vsakega okusa naredimo posebej. Sadje damo  v mešalnik, dodamo 3 žlice eritritola v prahu z magnezijem in 3 žlice limoninega soka. Na hitro premešamo, dodamo še 1/2 žlice konjak moke in mešamo do goste mase (cca. 2 minuti). *Če želimo manj marmelade količine sadja in ostalih sestavin ustrezno prilagodimo. 🙂

2

Peno iz beljakov enakomerno razporedimo v 4 različne skodelice, kremo pa v 3 različne skodelice. Nato se lotimo barvanja:

V eno od skodelic, kjer imamo peno, nežno vmešamo 2-3 čajne žličke jagodne marmelade, da dobimo rdeče-oranžno barvo. Enako količino jagodne marmelade vmešamo v eno od skodelic s kremo.

V drugo skledico s peno vmešamo 1,5 čž  jagodne marmelade in nežno premešamo, da dobimo nežni odtenek rdeče.

V tretjo od skodelic, kjer imamo peno, nežno vmešamo 2-3 čajne žličke borovničeve marmelade, da dobimo modrikasto barvo. Enako količino borovničeve marmelade vmešamo v drugo skodelico s kremo.

V četrto od skodelic s peno nežno vmešamo 2 čajni žlički borovničeve  in 2 čajni žlički jagodne marmelade, da dobimo vijolično barvo. Enako količino obeh marmelad vmešamo v tretjo od skodelic s kremo.

3

Na koncu 5 servirnih kozarčkov napolnimo s plastmi:

V prvi plasti, na dnu, uporabimo modro kremo.  Nad njo uporabimo rdeče oranžen-sneg, nato moder sneg, čezenj pa rdeče-oranžno kremo. Za peto plast uporabimo vijolični sneg, za šesto vijolično kremo, za zadnjo, vrhnjo plast pa uporabimo rdeče-oranžen sneg.

Seveda se lahko plasti lotite tudi čisto po svoje, morda naredite še kakšno drugo marmelado, da dobite še kakšno dodatno barvo …

Prepustite se magični domišljiji! 🙂

Po vrhu lahko potresete tudi oreščke, sadje ali kaj drugega.

Serviramo takoj, ali pa v hladilniku shranimo za kasneje.

Prepustite se magični domišljiji! 🙂

Po vrhu lahko potresete tudi oreščke, sadje ali kaj drugega.

Serviramo takoj, ali pa v hladilniku shranimo za kasneje.